Τρίτη, 21 Μαϊος 2024 08:58

Πολύνεκρο ναυάγιο Πύλου: Ενταση και συλλήψεις πριν την έναρξη της δίκης

Τεταμένο είναι το κλίμα από νωρίς το πρωί έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας, όπου σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη των 9 Αιγυπτίων, που έχουν φυλακιστεί και κατηγορούνται ως διακινητές και ως υπεύθυνοι της πρόκλησης του φοβερού ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου, πέρσι στις 14 Ιουνίου, όπου πνίγηκαν περίπου 600 άνθρωποι, πρόσφυγες και μετανάστες.

Οι κατηγορούμενοι μεταφέρθηκαν υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια, εκεί όπου από νωρίς υπάρχουν συγκεντρωμένοι σε ένδειξη αλληλεγγύης.

Εξω από τα δικαστήρια υπάρχει αρκετή ένταση, ενώ ήδη έχουν συλληφθεί 3 άτομα και έχει σημειωθεί και ένας τραυματίας, ο οποίος έχει μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους μάρτυρες που έχουν κληθεί να καταθέσουν είναι ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης,

Σωματεία και αντιρατσιστικές - αντιφασιστικές συλλογικότητες έχουν καλέσει σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους κατηγορούμενους.

Σχετικές ανακοινώσεις - προσκλήσεις έχουν εκδώσει το Νομαρχιακό Τμήμα Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ, η Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας,ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Αριστερά Μεσσηνίας, η Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, η περιφερειακή αυτοδιοικητική παράταξη “Ανταρσία στο Μωριά-Συμπόρευση”, τα Συνδικάτα Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα και Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Μεσσηνίας και τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΕΦΚΑ Μεσσηνίας και ΔΕΚΟ Τραπεζών.

Οσον αφορά το μέρος της δίκης αυτή ήταν προγραμματισμένη να αρχίσει στις 9 το πρωί, αλλά θα υπάρξει μία καθυστέρηση μέχρι να μεταβεί στο δικαστήριο και δεύτερος διερμηνέας, που είναι απαραίτητος για τη διεξαγωγή της διαδικασίας.