Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2015 08:38

Εκδήλωση μνήμης για ολοκαύτωμα του Αετού

Επέτειος μνήμης και τιμής για το ολοκαύτωμα του Αετού και τα θύματα των κατοχικών δυνάμεων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το πρωί στο μαρτυρικό χωριό. Μνήμη που πρέπει να μένει άσβεστη και να μας καθοδηγεί στις δύσκολες εποχές που ζούμε, υπενθυμίζοντάς μας πως ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Στο χώρο του μνημείου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από το μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο και στην συνέχεια έγινε προσκλητήριο πεσόντων τόσο από τον Αετό όσο και από τα γειτονικά χωριά που ήταν, από τον Αετό οι: Αλέξιος Δημ. Γκότσης (Προκόπης), Θεόδωρος Κων. Καζάντζας (Κοκώνης), Μήτρος Γρ. Ρέμπελος (Μητρογληγόρης), Κωνσταντίνος Γ. Χαϊμανάς (Γυφτογεώργακας), Γεώργιος Θ. Γεωργιλάς, Κωνσταντίνος Π. Γκότσης (Κόρος), Γεώργιος Ι. Χαϊμανάς (Γιωργιάννης). Από τα γειτονικά χωριά οι: Κατσιάρας Κωνσταντίνος, Πετρόπουλος Μήτρος, Δημητροπούλου Γιαννούλα, Βόγκα Βασιλική (Κοπανάκι 1944), Αποστολόπουλος Μιχάλης (Κοπανάκι 1944), Μανωλόπουλος Νικόλαος.

Σύντομο χαιρετισμό απεύθυναν ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας τονίζοντας πως οφείλουμε να συνεχίσουμε το διάβα αυτών των ανθρώπων. Η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη σημείωσε πως ο Αετός μας δείχνει ότι μετά από τέτοια γεγονότα οι Ελληνες μπορούν να συντίθενται και να προοδεύουν. Ο δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης υπογράμμισε πως όλοι μαζί πρέπει να προχωράμε να βρούμε τα κοινά σημεία και να πάμε μπροστά.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο ιστορικός και συγγραφέας Ευστάθιος Παρασκευόπουλος.

Στεφάνια κατέθεσαν ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη, ο δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, ο πρόεδρος της ΤΚ Αετού Αντώνης Λόντος, ο υποδιοικητής της 120 ΠΕΑ σμήναρχος Αλέξανδρος Κεφαλάς, η διοικητής του ΑΤ Κοπανακίου Μαρία Καραγιάννη, ο ανθυπασπιστής του ΛΣ Ηλίας Λεμπέσης, ο Πέτρος Γκότσης εκ μέρους των οικογενειών των θυμάτων, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αετού Λίτσα Λυμπεροπούλου, το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδικήσεων των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα Κωνσταντίνος Αλεξίου.

Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Τριφυλίας Ευστάθιος Ανδρινόπουλος και Επαμεινώνδας Βουδούρης, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Παναγιώτης Αλευράς, οι υποψήφιοι βουλευτές Πέτρος Κωνσταντινέας, Ιωάννα Μαραβελή, Νάντια Γιαννακοπούλου, Γιάννης Κατσαργύρης, Αικατερίνη Αργυροπούλου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Τριφυλίας Παναγιώτης Λούτος.

Κ.Μπ.