Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016 20:46

Ορεινή πεζοπορική εξόρμηση στη Μάνη 

Ορεινή πεζοπορική εξόρμηση στη Μάνη διοργανώνει ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης την Κυριακή στη διαδρομή Αρεόπολη – Σωτήρας – Προφήτης Ηλίας, με επιστροφή από τα ίδια μέρη (ή, εναλλακτικά, με κατάβαση στον Πύρριχο).

Ο βαθμός δυσκολίας είναι Β (μέτρια) και η διάρκεια της πορείας περίπου 5 - 6 ώρες. Η αναχώρηση θα γίνει στις 7.30 το πρωί της Κυριακής με ΙΧ αυτοκίνητα από το Κλειστό Γυμναστήριο Σπάρτης. Στις 8.15 ακολουθεί συνάντηση με τους συμμετέχοντες που πρόκειται να έρθουν από το Γύθειο και τη νότια Λακωνία στο πρατήριο καυσίμων "SILK oil" του Λεωνίδα Περδικάρη, επί της Εθνικής Οδού Σπάρτης – Γυθείου, στις Λίμνες Αιγιών. Απαραίτητα για τη συμμετοχή είναι: η καλή φυσική κατάσταση, ο κατάλληλος για την εποχή ατομικός εξοπλισμός (οπωσδήποτε πεζοπορικά άρβυλα ή άλλα κατάλληλα παπούτσια, αντιανεμικό-αδιάβροχο, καπέλο και σκούφος κ.λ.π.) καθώς και επαρκής ποσότητα νερού.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορεί κανείς να απευθυνθεί μέχρι και αύριο το απόγευμα στους συντονιστές της εξόρμησης: Πέτρο Γιαννακάκο (6976-520239) [για όσους ξεκινήσουν από Γύθειο] και Λία Λιάκου (6972-575979) [για όσους ξεκινήσουν από Σπάρτη].