Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018 10:12

Σεμινάρια πρώτων βοηθειών και χρήσης απινιδωτή για τους εργαζόμενους του Δήμου Καλαμάτας

 

 

Σεμινάρια πρώτων βοηθειών και χρήσης απινιδωτή σε εργαζομένους του δήμου και των νομικών του προσώπων πραγματοποιεί ο Δήμος Καλαμάτας.

Το τελευταίο σεμινάριο διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Πρόνοιας σε συνεργασία με το τοπικό παράρτημα του Ερυθρού Σταυρού, στην αίθουσα συνεδριάσεων της “Φάρις”.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παύλος Μπουζιάνης μας ενημέρωσε ότι «στόχος μας είναι να εκπαιδευτούν 30 άτομα του δήμου, ώστε να μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και να λειτουργούν οι απινιδωτές στο Κλειστό, στην Τέντα, στα γήπεδα “Μπαχράμης” και “Λουκαρέας”, στο Πνευματικό Κέντρο και στο νέο Δημαρχείο». Διευκρίνισε πως προτεραιότητα είναι να εκπαιδευτούν οι φύλακες στους αθλητικούς χώρους και οι υπάλληλοι του Πνευματικού Κέντρου και του Δημαρχείου, που βρίσκονται για ώρες στους συγκεκριμένους χώρους. Για τα δύο γήπεδα ανέφερε ότι στόχος είναι η εκπαίδευση μελών των ομάδων που αθλούνται εκεί.

«Το Σεπτέμβριο θέλουμε να έχουμε έναν κατάλογο με τα άτομα αυτά, για να ξέρουμε ότι οι απινιδωτές μπορούν να λειτουργήσουν και να προσφέρουν τις σωτήριες υπηρεσίες τους», παρατήρησε ο κ. Μπουζιάνης.

Τέλος, μας είπε ότι η Καρδιολογική Εταιρεία ζήτησε να ενημερωθεί από το δήμο για τις θέσεις των απινιδωτών, ώστε να δημιουργήσει μια εφαρμογή ενημέρωσης και πρόσβασης.

Γ.Σ.