Τρίτη, 24 Απριλίου 2012 09:05

Γιορτή του Αγίου Γεωργίου στο άδειο Στρατόπεδο

Σε κλίμα έντονης αβεβαιότητας πραγματοποιήθηκε φέτος ο εορτασμός του προστάτη του Στρατού Ξηράς (πλην Πυροβολικού) Αγίου Γεωργίου στο Στρατόπεδο "Παπαφλέσσα" στην Καλαμάτα. Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας πάντως, από τη μεριά του επανέλαβε τη βεβαιότητά του πως μετά τις εκλογές το Στρατόπεδο θα λειτουργήσει σχολιάζοντας πως "το στρατόπεδο δεν έκλεισε κι έστω και στοιχειωδώς παραμένει ανοικτό".
Η όλη εικόνα ωστόσο δε θύμιζε μονάδα που λειτουργεί, καθώς είναι ελάχιστο το μόνιμο προσωπικό που έχει απομείνει όπως και ο εξοπλισμός.
Τη δοξολογία τέλεσε ο αρχιμανδρίτης Αλέξιος Σαραντόπουλος. Την ημερήσια διαταγή ανέγνωσε ο υποδιοικητής του Κέντρου Εκπαίδευσης Διαβιβάσεων Χ. Μοσχονάς. Τον ανώτερο διοικητή φρουράς, διοικητή της 120 ΠΕΑ ταξίαρχο Λαμπράκη Δημητρίου συνόδευσαν ο διοικητής της 77 Μονάδας Επιστράτευσης συνταγματάρχης Βασίλειος Μάστορας και ο διοικητής του ΚΕΔΒ αντισυνταγματάρχης Δ. Τσίρος. Παρέστησαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Ειδικότερα όσον αφορά στις δηλώσεις του κ. Νίκα, στο πλαίσιο του εορτασμού, ο δήμαρχος εξέφρασε "την απαίτηση της τοπικής κοινωνίας να λειτουργήσει και πάλι το στρατόπεδο". Οπως είπε: "Είμαστε αισιόδοξοι, για να μην πω βέβαιοι πως αυτό θα γίνει σύντομα, αμέσως μετά τις εκλογές. Γίνονται συζητήσεις, αναφορές για το συγκεκριμένο ζήτημα και χαίρομαι διότι πολλοί από την πολιτική ηγεσία έχουν καταλάβει πλέον την αξία αυτού του στρατοπέδου". Σχολίασε πως "είναι το καλύτερο στρατόπεδο της Ελλάδας. Εχουν ξοδευτεί εδώ δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για να διαμορφωθεί αυτός ο χώρος σε στρατιωτική βάση" και τέλος υπογράμμισε πως "είμαι βέβαιος ότι μετά τις εκλογές θα δρομολογηθούν οι εξελίξεις, πέρα από το γεγονός ότι το στρατόπεδο δεν έκλεισε, έστω και στοιχειωδώς είναι ανοικτό, έστω και στοιχειωδώς λειτουργεί".