Σάββατο, 30 Μαρτίου 2019 16:52

Στην Καλαμάτα ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ: Δεν αποκλείουν απεργιακές κινητοποιήσεις οι καθηγητές

Η στάση των καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης απέναντι στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την παιδεία θα καθοριστεί σήμερα Σάββατο στην Αθήνα, στη συνέλευση των προέδρων των κατά τόπους ΕΛΜΕ, όπως δήλωσε χθες Παρασκευή από την Καλαμάτα ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νικηφόρος Κωνσταντίνου, που δεν απέκλεισε να υπάρξουν απεργιακές κινητοποιήσεις το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης βρέθηκε χθες στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, μαζί με το μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Ανδρέα Παπαδαντωνάκη, προκειμένου -συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο της Α´ ΕΛΜΕ Βασίλη Γεωργιόπουλο και άλλα μέλη από τη διοίκηση της Ενωσης- να επισκεφθούν σχολεία και να ενημερώσουν τους καθηγητές για τις αλλαγές που εισηγείται στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση το υπουργείο Παιδείας, ιδιαίτερα όσον αφορά τα Γενικά και τα Επαγγελματικά Λύκεια, αλλά και την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

“Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ τάσσεται ομόφωνα αρνητικά απέναντι στην πρόταση του υπουργείου” σημείωσε ο Ν. Κωνσταντίνου, χαρακτηρίζοντας την εισήγηση του υπουργού Κώστα Γαβρόγλου “ξαναζεσταμένη τροφή” και τονίζοντας με έμφαση ότι “οι εκπαιδευτικοί έχουν απορρίψει και τα 8 σχέδια που έχει εισηγηθεί το υπουργείο από πέρυσι τον Μάιο μέχρι σήμερα”.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ, η πρόταση του υπουργείου “ανατρέπει τον ρόλο και την αποστολή του λυκείου, καθώς επί της ουσίας καταργεί την Γ´ Λυκείου μετατρέποντάς την σε φροντιστήριο”. Επίσης, επέκρινε τον διαχωρισμό που -όπως είπε- επέρχεται μεταξύ των απολυτηρίων των Γενικών και των Επαγγελματικών Λυκείων, ο οποίος “συνιστά υποβάθμιση του απολυτηρίου των ΕΠΑΛ” και “υποβαθμίζει τους μαθητές των επαγγελματικών λυκείων”.

Παράλληλα, σημείωσε ότι θα προκύψουν ουσιαστικά προβλήματα με την εφαρμογή των απολυτήριων εξετάσεων του λυκείου σε επίπεδο Περιφέρειας ή και νομού.

Καταλήγοντας, ο Ν. Κωνσταντίνου σημείωσε ότι οι καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα καθορίσουν την στάση τους στη σημερινή γενική συνέλευση των προέδρων των κατά τόπους ΕΛΜΕ, που θα γίνει στην Αθήνα.

Β.Γ.Μ.