Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2024 17:25

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Ιστοδιάλεξη για τις εφαρμογές της Θετικής Ψυχολογίας

Ιστοδιάλεξη με θέμα τις Εφαρμογές της Θετικής Ψυχολογίας στην Ελλάδα διοργάνωσε την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου το Τμήμα Λογοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Την ιστοδιάλεξη (webinar) για τις Εφαρμογές της Θετικής Ψυχολογίας στην Ελλάδα προσέφερε ο κ. Χρήστος Πεζηρκιανίδης, διδάκτωρ Συμβουλευτικής και Θετικής Ψυχολογίας και συν-συντονιστής του κλάδου Θετικής Ψυχολογίας της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας (ΕΛΨΕ), στο πλαίσιο της επιδίωξης του κλάδου να γίνουν ευρύτερα γνωστά τα ερευνητικά ευρήματα και οι δραστηριότητές του.

Το ακροατήριο, που παρακολούθησε μοιρασμένο στις εγκαταστάσεις του Αντικαλάμου και στον ψηφιακό χώρο του Webex, ενημερώθηκε για την επιστήμη της Θετικής Ψυχολογίας, την οποία απασχολούν, μεταξύ άλλων, τα θετικά στοιχεία του χαρακτήρα, η ψυχική ανθεκτικότητα, η βίωση θετικών συναισθημάτων, το απολαμβάνειν, το νόημα της ζωής, η αυτοσυμπόνια, η αισιοδοξία και η ελπίδα, επίσης για το ευρύ φάσμα εφαρμογών της στην οικογένεια, το σχολείο, την εργασία και τη συμβουλευτική.