Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2014 08:02

Αγωνία… πρωτιές και καλές σχολές (φωτογραφίες)

Μέρα χαράς ήταν η χθεσινή για τους αποφοίτους των λυκείων της Μεσσηνίας, που κατάφεραν να περάσουν στις σχολές της προτίμησής τους. Οι ώρες... κυλούσαν βασανιστικά για τους περισσότερους, αλλά λίγο μετά τις 10 το πρωί, η αγωνία έληξε αφού το υπουργείο έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα. Οι νέοι της Καλαμάτας πέρασαν σε πολύ καλές σχολές, ενώ στο Λύκειο Μπουγά είχαμε και δύο πρωτιές!

1ο ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Ο Νίκος Τζαμουράνης περνάει στη Σχολή Οδοντιατρικής Αθήνας, ο Γιώργος Χριστοδουλάκης στο Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών Πάτρας και η Ευαγγελία Πανταζή στη Νομική Αθήνας. Η Αρετή Αθανασοπούλου εισάγεται στη Νομική Αθήνας. "Είμαι αρκετά ικανοποιημένη. Ηταν η πρώτη μου επιλογή και τα κατάφερα με πρόγραμμα, χωρίς υπερβολές στο διάβασμα. Μέσα στο μυαλό μου όμως υπάρχει και το ενδεχόμενο να πάω στο εξωτερικό, για να έχω περισσότερες ευκαιρίες" δηλώνει. Η Ασπα Καναβού μπήκε στην Κτηνιατρική Σχολή της Θεσσαλονίκης. 

Ο Βασίλης Γκότσης πέρασε στην Ιατρική Αθήνας. Ηταν ο μεγάλος στόχος του... Τώρα νιώθει χαρά που τα όνειρά του θα βγουν αληθινά. Από την Καλαμάτα θα του λείψει ο τρόπος ζωής, η ησυχία και η ηρεμία. 

Η Ειρήνη Μαρίνη εισήχθη στην Αρχιτεκτονική και ο Ορέστης Σαρέλλας στη Νομική Αθήνας. Το μυστικό της επιτυχίας για τον Ορέστη, ήταν το να έχει καλές βάσεις και να διαβάζει από τις προηγούμενες χρονιές, να αγαπά τη λογοτεχνία και να έχει ανοικτούς ορίζοντες. Βασική προϋπόθεση, είναι επίσης το να μην υπάρχει άγχος. Με το βιολί, το οποίο μαθαίνει χρόνια τώρα, θα συνεχίσει και στην Αθήνα. "Να κρατούν τα παιδιά τα ενδιαφέροντά τους και να μην τα αφήνουν για τις πανελλαδικές. Και να κάνουν βόλτες με το ποδήλατο!" συμβουλεύει. 

Η Ελένη Παπαδιονυσίου από το ίδιο σχολείο, πέρασε στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

 

ΛΥΚΕΙΟ ΜΠΟΥΓΑ

Σημαντικές επιτυχίες είχε και το Λύκειο των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, αφού είχε και δύο πρωτιές!

Η Νόνικα Κουτέλα ήρθε 1η στην σειρά στο Χημικό Αθήνας! Ακόμα δε μπορώ να το πιστέψω, δε μπορώ να σκεφτώ τίποτε άλλο αυτή τη στιγμή!" λέει στην "Ε" όντας πολύ χαρούμενη. Η συμμαθήτριά της, Νεφέλη Καμαρινοπούλου μπήκε στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών στο Πολυτεχνείο επίσης 1η σε σειρά. Τώρα που έφυγε το μεγάλο άγχος, θέλει να βρει νέα ενδιαφέροντα και χόμπι, ώστε να εμπλουτίσει τη μέρα της.

Στην Ιατρική στα Γιάννενα περνάει ο Γιάννης Φοίφας και νιώθει πολύ ευχαριστημένος. Επόμενους στόχους δεν βάζει ακόμα. Είναι ικανοποιημένος από τον εαυτό του, από τότε που βγήκαν τα αποτελέσματα και τώρα αισθάνεται ακόμα καλύτερα που είδε και το πού περνάει. Οσον αφορά τη σχολή, δεν τον αγχώνει το πολύ διάβασμα, γιατί έχει συνηθίσει στο να έχει πρόγραμμα στη μελέτη του. 

Ο Σέργιος Λευθεριώτης από τη θετική κατεύθυνση περνάει στο Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας στη Λάρισα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ο Αλέξανδρος Μαργέλης στη Νομική Αθήνας. Στη Νομική Αθήνας πέρασε και η Δανάη Κοτσωνή. Για εκείνη ήταν το μεγάλο της όνειρο. "Νιώθω μεγάλη χαρά και ανακούφιση που ο κόπος μου ανταμείφθηκε. Ευχαριστώ την οικογένεια, το σχολείο, τους καθηγητές μου... Από εδώ και στο εξής... συγκέντρωση και πάμε για νέους στόχους, ώστε να τους κατακτήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο" δηλώνει στην "Ε". 

Ο Παντελής Αναστασόπουλος εισάγεται στην 1η του επιλογή, στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης, αν και είναι νωρίς από τώρα για περαιτέρω σχεδιασμό, στόχος του είναι η δημοσιογραφία  ή η διπλωματία. Η Αγγελική Τσιλίδη πέρασε στην Αρχιτεκτονική Αθήνας.

4ο ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Στη Νομική Αθήνας εισάγεται η αριστούχος Παντελία Χριστοπούλου. O Λάμπης Διονυσόπουλος περνάει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών  και η Ιωάννα Βασιλοπούλου στη Νομική Αθήνας. "Αισθάνομαι μια χαρά... Το περίμενα το αποτέλεσμα και πιστεύω πως τα κατάφερα με διάβασμα και καλή οργάνωση" έχει να πει η Ιωάννα.

Η Ευρυδίκη Κυριαζή εισήχθη στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στην Αθήνα, όπου θα μείνει με τον αδελφό της. 

Ο Παναγιώτης Παρασκευόπουλος πέρασε στο Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών Πάτρας και μάλιστα 2ος στη σειρά. Για το γεγονός αυτό, όπως είναι λογικό, νιώθει χαρά και ικανοποίηση. Στην Ιατρική Πάτρας μπήκε η Μαρία Καλέκα και στην Ιατρική Θεσσαλονίκης η Χριστίνα Σπυροπούλου.

Αλλοι μαθητές από το ίδιο σχολείο που πέρασαν στο πανεπιστήμιο είναι οι: Σταμάτης Αρβίθης στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Συστημάτων Συστημάτων στη Σάμο, η Ιωάννα Βασιλοπούλου του Παντελή στο Παιδαγωγικό Αθήνας, ο Τάσος Βασιλόπουλος στην Ιατρική της Αλεξανδρούπολης, η Ζαφειρένια Βλάμη στο Παιδαγωγικό Πάτρας, ο Γιώργος Βουγιούκος στη Νομική Αθήνας. Ο Θανάσης Γεωργακόπουλος πέρασε στην Κτηνιατρική Θεσσαλονίκης. Τη σχολή τη διάλεξε γιατί αυτό είναι το επάγγελμα που θέλει να ακολουθήσει. Μιλώντας στη "Ε" ευχαρίστησε τους καθηγητές του και λέει πως τα κατάφερε με διάβασμα, σύστημα και πρόγραμμα. Η Αγγελική Γιαννοπούλου μπήκε στη Νομική Θεσσαλονίκης και η Μαριάννα Γκρέκη στη Νομική Κομοτηνής, ο Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος στην Ιατρική στα Γιάννενα, ο Θανάσης Κακκαβάς στη Νομική Κομοτηνής. Ακόμη, η Βασιλική Καλογεροπούλου στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Πάτρας, η Γεωργία Καμπύλη στη Νομική Κομοτηνής, ο Βελησάριος Κοκορόσκος στο Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στα Χανιά, ο Δημήτρης Κοντόπουλος στην Ιατρική Πάτρας, η Σοφία Κοντούλη στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Αθήνας και ο Σταύρος Κόσσυφας στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών Πάτρας. Επιπλέον: ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος και ο Γιώργος Μαγουλιανίτης στην Ευελπίδων, η Ζωή Κώτσια στο Χημικό, ο Γιώργος Λίβας στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Αθήνας, η Μαρία Λυμπεροπούλου στους Πολιτικούς Μηχανικούς Πάτρας, ο Νίκος Μαντάς και η Κατερίνα Μαυρέα στην Ιατρική στο Ηράκλειο, ο Γιώργος Μακρής στη Βιολογία Πάτρας, η Μαργαρίτα Μιχαλοπούλου στη Φαρμακευτική Πάτρας, η Αθηνά Πουλοπούλου στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά Ηρακλείου. Η Κωνσταντίνα Μητροπούλου πέρασε στο Χημικό Ηρακλείου. "Αυτή τη χρονιά είχα προσήλωση στο στόχο μου. Φυσικά με στήριξαν πολύ οι φίλοι και τα άτομα του στενού μου περιβάλλοντος, γιατί όλα τα παιδιά είχαμε πολλά σκαμπανεβάσματα" εξηγεί. Ο Γιάννης Μούντανος εισήχθη στο Οικονομικών Επιστημών Πάτρας και ο Βασίλης Ρούτσης στο Μαθηματικό Αθήνας. Νιώθει πολύ ωραία που πέτυχε το στόχο του. "Είχα αρκετή υποστήριξη και ευτυχώς τα κατάφερα. Οποιος διαβάζει, ανταμείβεται" σημειώνει. 

Ο Γιώργος Παλιάτσος κατάφερε να μπει στους Μηχανολόγους Αεροναυπηγούς Πάτρας και ο δίδυμος αδελφός, ο Βαγγέλης Παλιάτσος στους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς της Αθήνας. Θα δουν τι θα γίνει με τις μετεγγραφές, αλλιώς... θα χωριστούν. Είναι ευχαριστημένοι πολύ από τα αποτελέσματα και όπως υπογραμμίζει ο Γιώργος, συναγωνισμός υπήρχε μόνο μεταξύ τους, όχι ανταγωνισμός. Η Ελένη Πανταζίδη πέρασε στην Ψυχολογία Παντείου και η Ελένη Σταθοπούλου στην Ιατρική στο Ηράκλειο. Από αυτή τη χρονιά που πέρασε, της έλειψαν οι βόλτες και οι έξοδοι με τις φίλες τους. Τη νέα σεζόν θέλει να πάει να εγκατασταθεί στο νέο της σπίτι και ήδη έχει διάθεση για μελέτη!

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι επιτυχόντες που φιλοξενεί σήμερα η "Ε" είναι εκείνοι με τους οποίος ήταν δυνατό να υπάρξει επικοινωνία τις πρώτες ώρες μετά την ανακοίνωση των βάσεων. Το ρεπορτάζ θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες. 

 

     

     Βασίλης Γκότσης                        

  

                                                                             Ευαγγελία Πανταζή

                                  

                                                                                      Ορέστης Σαρέλλας 

                                                                                                                                            Αρετή Αθανασοπούλου

                                                                                                                                                              Ελένη Παπαδιονυσίου

 

                                                                                                                                     Παντελής Αναστασόπουλος

                                                                                                                                                     Νόνικα Κουτέλα

 

                                                                                                                                                     Δανάη Κοτσωνή

                                                                                                                                                     Γιάννης Φοίφας

       

                                       Αλέξανδρος Μαργέλης   

                                                                                                                                              Αγγελική Τσιλίδη

                                                                                                                                                    Ευρυδίκη Κυριαζή

 

                                                                                                                             Παναγιώτη Παρασκευόπουλος

                                                                                                       Θανάσης Κακκαβάς

 

                                                                                                                                   Θανάσης Γεωργακόπουλος

 

 

Ελένη Σταθοπούλου 

 

                                                                                                                                              Βασίλης Ρούτσης

 

                                                                                                                                          Αθηνά Πουλοπούλου

 

                                                                                                                          Βαγγέλης και Γιώργος Παλιάτσος

                                                                                                                                    Κωνσταντίνα Μητροπούλου

                                  

Κατερίνα Μαυρέα                                                                                                                  Αγγελική Γιαννοπούλου

 

  

                                                                                                                                            Τάσος Βασιλόπουλος

 

                                                                                                                                            Ιωάννα Βασιλοπούλου