Τετάρτη, 04 Φεβρουαρίου 2015 17:13

Η πίτα του Συλλόγου των Απανταχού Νησιωτών "Πάμισος" (φωτογραφίες)

Την πίτα του έκοψε ο Σύλλογος των Απανταχού Νησιωτών "Πάμισος" την Κυριακή στον πολυχώρο τέχνης "Gazarte".

Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Συλλόγου, Μιχάλης Γαβράς, αναφέρθηκε αρχικά στις 5 μεγάλες εκδηλώσεις που έγιναν το 2015: στον αποκριάτικο χορό, στην εκδήλωση για τον Π. Σκούφη στην Μεσσήνη στο προαύλιο της Αγίας Παρασκευής με την συμμετοχή σημαντικών προσωπικοτήτων της χώρας, στη μεγάλη εκδήλωση στην Αρχαία Μεσσήνη "Στην ηχώ του Απόλλωνα" για τον Αγγελο Σικελιανό και την Εύα Πάλμερ με την συμμετοχή του Στέφανου Ληναίου, του Γιάννη Θωμόπουλου και του μαέστρου Κώστα Νικολέα. 

Τέλος μίλησε για την ημερίδα για την πρόωρα χαμένη σκηνοθέτιδα Φρίντα Λιάππα, με την συμμετοχή των Ρέας Γαλανάκη, Μάρως Δούκα, Γιώργου Μαρκόπουλου, Γιάννη Μπακογιαννόπουλου, Κυριάκου και Χρήστου Αγγελάκου, Ολιας Λαζαρίδη και Μίμη Κωστόπουλου.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις απώλειες των σημαντικών ανθρώπων: Τάκη Βαλαβάνη, Γιάννη Τσακόπουλου, Χρήστου Καμπά, Γιώργου Λαδά και Νίκου Μανιατογιάννη.

Κλείνοντας προσδιόρισε τη θέση του "Παμίσου" για τη σχέση που θα πρέπει να υπάρχει με το δήμο και τη δημοτική αρχή, θέση που βασίζεται "στην διακριτότητα και αυτονομία των θεσμών και των ρόλων" με τον πρώτο λόγο να τον έχει ο δήμος και ο δήμαρχος. Απευθυνόμενος δε στους αντιδημάρχους της Μεσσήνης, τόνισε πως 

"Διαθέτουμε μια συσσωρευμένη εμπειρία ενασχόλησης με τα κοινά της πόλης μας που φτάνει τα 20 κοντά χρόνια. Εχουμε άποψη και για την πόλη και για τη λειτουργία της. Μπορούμε και θέλουμε να βοηθήσουμε και με ιδέες και με έργα. Εχουμε βιώσει κάθε μορφής συνεργασίας με τους 4 προηγούμενους δημάρχους. Απομένει σε σας να το αναγνωρίσετε και να μας προσκαλέσετε. Εχετε τον πρώτο λόγο και μεις θα ανταποκριθούμε."

Το κομμάτι του "Παμίσου" δόθηκε στο Γιάννη Θωμόπουλο, ως δείγμα αναγνώρισης της σημαντικής συνεισφοράς του στις δραστηριότητες του Συλλόγου.

Εκ μέρους της νέας δημοτικής αρχής παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι της Μεσσήνης Χρήστος Καρύδης και Αριστομένης Αδαμόπουλος.

Τίμησαν με την παρουσία τους τη βραδιά ο σκηνοθέτης Στέφανος Ληναίος, ο ζωγράφος Τάκης Κατσουλίδης, ο πρόεδρος της Λυρικής Σάκης Θεοδωρόπουλος, ο Παναγιώτης Σκούφης, ο περιφερειακός σύμβουλος Παναγιώτης Γαβράς, ο αντιπρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Δημήτρης Αναστασόπουλος. Επίσης ο Δημήτρης Μανιατάκης από το Μανιατάκειον Ιδρυμα και η Λένα Ζησιμοπούλου από τον Σύνδεσμο "Καλαμάτα".