Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2015 08:22

Γαργαλιάνοι: Το βραβείο «Αριστέα Μπουγάτσου» στην Μαρία Αποστολοπούλου

Γράφτηκε από τον
Γαργαλιάνοι: Το βραβείο «Αριστέα Μπουγάτσου» στην Μαρία Αποστολοπούλου

Το Βραβείο Αριστείας «Αριστέα Μπουγάτσου» απονεμήθηκε χθες το πρωί στο Λύκειο Γαργαλιάνων στην Μαρία Αποστολοπούλου η οποία κατά την περσινή χρονιά συγκέντρωσε τον υψηλότερο βαθμό πρόσβασης στο σχολείο της με 18,58 στην θεωρητική κατεύθυνση.

Το βραβείο έχει θεσμοθετηθεί από φίλους της πρόωρα χαμένης Γαργαλιανιώτισσας δημοσιογράφου Αριστέας Μπουγάτσου και αποσκοπεί στην οικονομική στήριξη του πρωτεύσαντα μαθητή για την αντιμετώπιση μέρους των δαπανών των σπουδών του. Συνίσταται δε στην καταβολή ποσού 2.500 ευρώ εφάπαξ, καθώς και τιμητικού διπλώματος.

Η εκδήλωση έγινε σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα, με την παρουσία της αδερφής της Ιωάννας. Κατά την διάρκεια της σχολικής γιορτής, η  καθηγήτρια Λαμπρινή Δημάκη μιλώντας για την Αριστέα Μπογάτσου, αφού παρουσίασε πρώτα ένα σύντομο βιογραφικό της, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Αφησε την δική της σημαντική παρακαταθήκη στην ελληνική δημοσιογραφία, την ανάμνηση της ευγένειας, του ήθους και της συνέπειας. Θυμάμαι ένα κεφάλι με σγουρά μαλλιά που όταν ήταν στην ηλικία σας δεν τις άρεσαν οι έτοιμες απαντήσεις, που ήθελε να προβληματιστεί για κάθε τι που υπήρχε και που της άρεσε πολύ να προχωράει από την επιφάνεια στο βάθος. Θεωρώ τυχερούς όσους έζησαν κοντά της».

Ο διευθυντής του σχολείου Γιάννης Ρούσης, που απένειμε το βραβείο, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του σχολείου σε συγγενείς και φίλους της Αριστέας Μπουγάτσου και είπε να είναι αιώνια η μνήμη της.

Η Μαρία Αποστολοπούλου, που παρέλαβε το βραβείο, επισήμανε: «Είναι μεγάλη μου τιμή που λαμβάνω αυτό το βραβείο. Ευχαριστώ πολύ όλους τους καθηγητές μου που με βοήθησαν να πετύχω τους στόχους μου. Από την πλευρά μου αποδίδω φόρο τιμής σε μια νέα γυναίκα που αποτέλεσε και αποτελεί υπόδειγμα ήθους, επαγγελματισμού, παράδειγμα ανιδιοτέλειας, ακεραιότητας και ειλικρίνειας». Στην συνέχεια επισήμανε πως είναι ένα βραβείο παρακαταθήκη για αυτή και ιδιαίτερα σημαντικό καθώς είναι το πρώτο βραβείο που παίρνει.

Η δημοσιογράφος Αριστέα Μπουγάτσου γεννήθηκε στις 19 Μαρτίου του 1964, μεγάλωσε στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας και σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ. Ως δημοσιογράφος άρχισε να εργάζεται στην εφημερίδα  "Επενδυτής". Για πολλά χρόνια δούλεψε στην εφημερίδα "Καθημερινή", ήταν στέλεχος του ραδιοφωνικού σταθμού Σκάι και στη συνέχεια εργάστηκε στην "Ελευθεροτυπία". Έγινε γνωστή για τις δημοσιογραφικές επιτυχίες και τον ακέραιο χαρακτήρα της. Καθ' όλα τα χρόνια της δημοσιογραφικής της δουλειάς αφιερώθηκε στην ερευνητική και αποκαλυπτική δημοσιογραφία, με πηγές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Η Αριστέα Μπουγάτσου έφυγε από τη ζωή στις 9 Φεβρουαρίου 2013, αφού προηγουμένως είχε δώσει μια μακριά και μεγάλη μάχη. Στη σύντομη ζωή της άφησε τις καλύτερες αναμνήσεις σε όλους όσοι τη γνώρισαν. Είχε πολλά προσόντα και μεγάλες προοπτικές, όμως η μοίρα  τη στέρησε πρόωρα από την επάγγελμα, τους συναδέλφους, τους φίλους και την οικογένειά της.

Κ.Μπ.

 


NEWSLETTER