Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2015 08:17

Καλαματιανοί καθηγητές στην Πάφο με το Erasmus+

Γράφτηκε από την
Καλαματιανοί καθηγητές στην Πάφο με το Erasmus+

Η δεύτερη συνάντηση καθηγητών από τις 6 χώρες που μετέχουν στο πρόγραμμα «Partageons nos valeurs dans l’effort - Μοιραζόμαστε τις αξίες μας στην προσπάθεια» (το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο τους ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+) έγινε την προηγούμενη εβδομάδα από Δευτέρα έως Παρασκευή στην Πάφο της Κύπρου.

Στη συνάντηση αυτή, οι καθηγητές του 2ου Γυμνασίου Καλαμάτας Ουρανία Σκλήκα, συντονίστρια του προγράμματος, και Θεμιστοκλής Νταβέας, υποδιευθυντής του σχολείου, μαζί με τους καθηγητές των άλλων χωρών, είχαν την ευκαιρία: Να επιμορφωθούν πάνω σστις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας. Να ανακαλύψουν τρόπους συνεργασίας μέσω συνεργατικών ιστότοπων. Να γνωρίσουν το Πανεπιστήμιο «Νεάπολις» και τα τμήματά του. Και τέλος, να ενημερωθούν για τις δυνατότητες που παρέχει η Ευρωπαϊκή Ενωση στους νέους - τόσο στον τομέα των σπουδών όσο και στον τομέα της επαγγελματικής αποκατάστασης.

Ειδικότερα, στο Γυμνάσιο-Λύκειο Πολεμίου ενημερώθηκαν για τα αποτελέσματα της παγκύπριας έρευνας για τις ΤΠΕ, από την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Κακογιάννη-Δόα. Εκαναν χρήση του λογισμικού ActivInspire με την καθοδήγηση της κ. Ξερού. Για το επικίνδυνο τμήμα του Ιnternet (Cyberethics) μίλησε η κ. Χαραλάμπους. Στον χώρο του πανεπιστημίου «Νεάπολις» ενημερώθηκαν για το ίδρυμα από την κ. Παπαδήμα και παρακολούθησαν σεμινάρια από τους κ. Χαραλάμπους (Εdmodo, Googledocuments, Survey master), Βελισσαρίου (Europass) και Λεκκό (eTwinning).

Ο κύκλος των σεμιναρίων έκλεισε στο χώρο του σχολείου με ομιλητές τον κ. Χαραλάμπους -ο οποίος παρουσίασε τη ζωντανή ροή στο Youtube, τον τρόπο δημιουργίας ιστοσελίδας και το Open Education Europa- και την κ. Ζαβρού, η οποία παρουσίασε τα Eures, EuropeDirect και Youth Portal.

Τέλος οι μαθητές του Λυκείου Πολεμίου της Κύπρου παρουσίασαν την ιστοσελίδα που δημιούργησαν, η οποία θα φιλοξενήσει τα αποτελέσματα των δράσεων του προγράμματος.

Οι χώρες που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, εκτός από την Ελλάδα και την Κύπρο, είναι επίσης η Γαλλία, η Βουλγαρία, η Γερμανία και η Ιταλία. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


NEWSLETTER