Τρίτη, 05 Απριλίου 2016 17:33

2 μαθητές του 6ου Γυμνασίου Καλαμάτας εκπρόσωποι της Πελοποννήσου σε διαγωνισμό Πληροφορικής

Γράφτηκε από την

Δύο μαθητές του 6ου Γυμνασίου Καλαμάτας, οι Αναστάσιος Καπετανάκης (Γ’ τάξη) και Αριστείδης Σταθουλόπουλος (Β’ τάξη) θα μετέχουν στην τελική φάση του 28ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Πληροφορικής (www.pdp.gr), που θα γίνει στις 23 Απριλίου.

Από τις 2 βαθμίδες εκπαίδευσης, γυμνασίου και λυκείου, είναι οι μόνοι μαθητές που θα εκπροσωπήσουν την Καλαμάτα και γενικότερα την Πελοπόννησο.

Σκοπός της τελική φάσης είναι η βράβευση των καλύτερων μαθητών και η επιλογή 8 – 16 μαθητών, από τους οποίους θα γίνει η συγκρότηση των Ελληνικών Εθνικών ομάδων Πληροφορικής. Οι δύο κύριες ομάδες είναι: Α) Η Εθνική «Ολυμπιακή» ομάδα και Β) Η Εθνική ομάδα «Βαλκανικών αγώνων». Στην πρώτη μετέχουν όλοι οι μαθητές χωρίς σχολικό περιορισμό και στη δεύτερη οι 4 καλύτεροι μαθητές από τους οποίους δύο τουλάχιστον, δεν μπορεί να είναι μαθητές Γ΄ τάξης λυκείου, ή ΙΒ, 3ης Τάξης ΕΠΑΛ ή προγράμματος GCE. Η συγκρότηση της Βαλκανικής Ομάδας Νέων γίνεται μεταξύ των ίδιων μαθητών με τον περιορισμό του ηλικιακού κριτήριου. Σε πιθανούς άλλους διεθνείς ή όχι διαγωνισμούς η επιλογή των συμμετεχόντων ανήκει στη δικαιοδοσία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΥ, με κριτήρια όπως η επίδοσή τους στη φροντιστηριακή φάση, η τάξη φοίτησης, η ενδεχόμενη ωρίμανσή τους κ.α.

Σύμφωνα με το νόμο, οι κάτοχοι απολυτηρίου λυκείων, που έχουν διακριθεί στη Διεθνή και τη Βαλκανική Ολυμπιάδα Πληροφορικής και τους έχει απονεμηθεί πρώτο, δεύτερο ή τρίτο βραβείο (χρυσό, αργυρό ή χάλκινο μετάλλιο) εγγράφονται καθ' υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.