Σάββατο, 07 Μαϊος 2016 20:12

Το 2ο Γυμνάσιο Καλαμάτας στο Φράιμπουργκ της Γερμανίας

Γράφτηκε από την

Μαθητές και καθηγητές του 2ου Γυμνασίου Καλαμάτας συναντήθηκαν με τους εταίρους τους στο Φράιμπουργκ της Γερμανίας, από τις 24 μέχρι τις 29 Απριλίου στο πλαίσιο του προγράμματος «Erasmus+  “Partageons nos valeurs dans l’effort”». 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι 5 μαθητές Αθανασία Αδαλή, Αδάμ Ασημακόπουλος, Αλέξανδρος Ιβκοβιτς, Ειρήνη Κλαμπατσέα, Μάνθος - Ματθαίος Μαρκάκης, όπως και οι καθηγήτριες Παρασκευή Κοντοπούλου και Ουρανία Σκλήκα, είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες που έγιναν σε γυμναστήριο δίπλα στο γερμανικό σχολείο με την καθοδήγηση των γυμναστριών του. Επίσης, επισκέφτηκαν το δημαρχείο της πόλης, όπου τους καλωσόρισε ο δημοτικός σύμβουλος - μέλος των Πρασίνων κ. Thoma, γνώρισαν το οικοτροφείο του FC Freibourg και ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες που προσφέρονται στους μελλοντικούς ποδοσφαιριστές. 

Ακόμη, τα μέλη της ελληνικής αποστολής είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν ένα κέντρο επαγγελματικής κατάρτισης και να λάβουν μέρος σε δραστηριότητες σε αυτό. Επίσης, να δουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το MESA (La maison de l’Europe de Strasbourg) καθώς και να περιηγηθούν στην πόλη του Στρασβούργου, αλλά και να συμμετέχουν σε ένα μικρό κοινοβούλιο - προσομοίωση του πραγματικού, στο Wentzinger Realschule. Αυτό ήταν το σχολείο υποδοχής και η προσομοίωση έγινε υπό την προεδρία του διευθυντή του σχολείου κ. Brandes. 

Η επίσκεψη αυτή έδωσε στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να κατανοήσουν τον τρόπο λειτουργίας των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, να γνωρίσουν τον γερμανικό τρόπο ζωής και να εκφραστούν στην ξένη γλώσσα. Το τσουχτερό κρύο και το χιόνι δεν κατάφερε να επισκιάσει τις θετικές εντυπώσεις μαθητών και καθηγητών για την επίσκεψη στο Φράιμπουργκ!