Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2016 08:11

Παρουσίαση του Κέντρου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Μεσσηνίας (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
Παρουσίαση του Κέντρου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Μεσσηνίας (βίντεο-φωτογραφίες)

Η παρουσίαση του Κέντρου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Προγραμματισμού Μεσσηνίας έγινε χθες το πρωί στo 2ο Γυμνάσιο Καλαμάτας.

Το Κέντρο αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του τις επόμενες μέρες. Είναι κατά πάσα πιθανότητα το 2ο σε όλη τη χώρα, αφού υπάρχει μόνο ένα ακόμη, στη Λάρισα. Το Εργαστήριο είναι εξοπλισμένο με διάφορα υλικά, με τα οποία μπορούν να δημιουργήσουν οι μαθητές και οι καθηγητές από όλο το νομό, τις κατασκευές και τα ρομπότ τους. Εκεί θα κάνουν μάθημα και προπονήσεις, για να πηγαίνουν στους πανελλήνιους - και όχι μόνο - διαγωνισμούς. Στο χώρο οι μαθητές δεν θα διδάσκονται μόνο τεχνολογία, αλλά και φυσική, μαθηματικά και πληροφορική. 

"Στόχος είναι ο συνδυασμός γνώσεων με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων" όπως εξήγησε ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Πάνος Πετρόπουλος. 

Ο διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Καλαμάτας Απόστολος Ασημακόπουλος ευχαρίστησε τον περιφερειακό, τη σχολική σύμβουλο κ. Σπάλλα και τον π. Σωτήριο Μαστέα, ο οποίος ξεκίνησε όλη αυτή τη δραστηριότητα. Τόνισε πως το Κέντρο αυτό θα είναι κάτι το πρωτοποριακό και πως το κράτος δεν επιβαρύνθηκε οικονομικά, αφού βοήθησαν χορηγοί. "Η όλη προσπάθεια κράτησε κάποιους μήνες. Το Κέντρο δεν αφορά μόνο την Καλαμάτα, αλλά όλη τη Μεσσηνία και την  Πελοπόννησο" πρόσθεσε ο κ. Πετρόπουλος. 

Με τη σειρά του ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας Γιώργος Σταματόπουλος σημείωσε πως για να πετύχουν οι μαθητές και οι καθηγητές αυτή την προσπάθεια, δεν είναι αναγκαίο μόνο να υπάρχει η γνώση, αλλά και η θέληση, οι αρχές, η ψυχή. "Ο π. Σωτήρης μας έχει δείξει σε όλους ότι τίποτα δεν είναι ξεκομμένο, όλα συνδέονται" είπε. 

Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου μίλησε και ο Ονούφριος Κωστάκης προπονητής των δύο ομάδων του 1ου Λυκείου Μεσσήνης. Σχολίασε πως τα μαθήματα γίνονταν κάθε Σάββατο, για 3 ώρες, με πολλή θεωρία και άσκηση. Η πορεία των ομάδων είναι πολλά υποσχόμενη. Ο διευθυντής του σχολείου Βασίλης Γεωργόπουλος πρόσθεσε πως αρχικά το σχολείο είχε μόνο ένα ρομπότ, τα υλικά του οποίου αγοράστηκαν από τους δύο καθηγητές. Αλλο ένα ρομπότ παραχώρησε το Κέντρο στο σχολείο. "Μέχρι τώρα τα παιδιά που είχαν ταλέντο στην τεχνολογία δεν είχαν άλλη διέξοδο παρά μόνο τα ίντερνετ καφέ" σημείωσε ο διευθυντής. 

Εκ μέρους των μαθητικών ομάδων μίλησαν για τα όνειρά και τη δύσκολη προσπάθειά τους ο Στέλιος Αποστολόπουλος και η Ευγενία Αλεξοπούλου από το 1ο Λύκειο Μεσσήνης. 

Γ.Σαρ. 


NEWSLETTER