Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2016 08:48

Γιατρούς στις γειτονιές της Καλαμάτας σχεδιάζει η 6η ΥΠΕ (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

 

Τη δημιουργία τοπικών μονάδων του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) σε περιοχές της Καλαμάτας, με γενικό γιατρό, παιδίατρο και νοσηλευτικό προσωπικό, προγραμματίζει η 6η ΥΠΕ, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Αυτό ανακοίνωσε χθες ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιώργος Γιαννόπουλος, που συνοδευόμενος από τον υποδιοικητή Δημήτρη Κωστακιώτη επισκέφθηκε τις υγειονομικές υπηρεσίες του ΠΕΔΥ στην Καλαμάτα.

Οι μονάδες αυτές θα λειτουργούν μαζί με την κεντρική μονάδα στην οδό Πλάτωνος.

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ είχε συνάντηση με το διευθυντή της μονάδας Δημήτρη Καραγλάνη και με το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, ενώ παρέστησαν ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλης Μιχαήλ, μέλη του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Μεσσηνίας και τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Γιαννόπουλος ενημέρωσε ότι ήρθαν για να διορθώσουν ό,τι μπορούν να διορθώσουν και κυρίως για να συζητήσουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο. Παρατήρησε πως το ΠΕΔΥ στην Καλαμάτα παρέχει αρκετά καλές υπηρεσίες, αλλά απέχει πολύ από τις ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας.

Πληροφόρησε ότι όταν οριστικοποιηθεί η χρηματοδότηση του σχεδίου σε 15 ημέρες, θα δουν για υποδομές, εξοπλισμό, το πώς θα μορφοποιηθεί το σχέδιο, με τοπικές μονάδες στην πόλη της Καλαμάτας, μικρές τοπικές, δορυφορικές στη μονάδα αναφοράς.

Το σχέδιο αφορά την Καλαμάτα και άλλα 60 αστικά κέντρα, με συνολική χρηματοδότηση 80 εκ. ευρώ το χρόνο για 2,5 χρόνια για και με εκτίμηση για 1,5 με 1,7 εκ. ευρώ το χρόνο για την Καλαμάτα.

«Εχουμε ένα γενικό πλάνο στο μυαλό μας. Θα δούμε ιδιομορφίες, ιδιαιτερότητες της περιοχής και μετά θα μπορούμε να πούμε πόσες τοπικές μονάδες και πού θα δημιουργηθούν», απάντησε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ.

Ο διευθυντής των υπηρεσιών του ΠΕΔΥ στην Καλαμάτα Δημ. Καραγλάνης είπε ότι έχει βελτιωθεί η παροχή των υπηρεσιών στη μονάδα και βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο με το μικροβιολογικό και το ακτινολογικό και με τη γραμματεία του 184, που λειτουργούν.

Γ.Σ.