Τρίτη, 19 Ιουλίου 2022 20:49

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας στην "Ε": “Εχουμε αποφασίσει να λειτουργεί μόνο ένα φαρμακείο τις Κυριακές”

ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΓΙΑ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ

“Ως Φαρμακευτικός Σύλλογος έχουμε αποφασίσει τις Κυριακές να είναι, να λειτουργεί ένα φαρμακείο”, παρατήρησε χθες ο πρόεδρος του συλλόγου Σωτήρης Αργυρόπουλος, υπεραμυνόμενος της απόφασης, παρότι προχθές Κυριακή στο εφημερεύον φαρμακείο της Καλαμάτας υπήρχαν ουρές.

Ανέφερε ότι “ο κόσμος θα πρέπει να έχει λίγο υπομονή” κι επεσήμανε πως “έχουμε πει στα μέλη μας να είναι πλήρως εξοπλισμένα, να έχουν άτομα να μπορούν να εξυπηρετήσουν και να μη γίνεται αυτό που γίνεται σε ορισμένα φαρμακεία με τις ουρές”.

Διευκρίνισε ότι “η Κυριακή είναι η μοναδική μέρα του χρόνου, την οποία κρατάμε και πρέπει να είναι ένα φαρμακείο εφημερεύον. Τα φαρμακεία είναι ανοιχτά 365 μέρες το χρόνο, 24 ώρες το 24ωρο και θα πρέπει και ο κόσμος να έχει λίγο κατανόηση, για να μπορεί και το φαρμακείο να δουλέψει”.

Ο πρόεδρος του τοπικού Φαρμακευτικού Συλλόγου ξεκαθάρισε ότι το εφημερεύον φαρμακείο είναι κυρίως για τα επείγοντα περιστατικά και για τα φάρμακα που κάποιος έχει άμεση ανάγκη, αναφέροντας πως πολύς κόσμος τις νύχτες “ζητάει ό,τι μπορείτε να φανταστείτε εκτός από φάρμακα”.

Για τα ράπιντ τεστ για τον κορονοϊό εξήγησε ότι δεν είναι υποχρεωτικά για τα φαρμακεία, για να τα κάνουν, γι’ αυτό και υπάρχουν φαρμακεία στην Καλαμάτα που δεν κάνουν.

Γ.Σ.