Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024 08:30

Πρότυπο πρόγραμμα εκπαίδευσης για την ψυχική υγεία από τη Μεσσήνια Γεωργία Παυλοπούλου

 

Ενα πρότυπο πρόγραμμα εκπαίδευσης προσωπικού μονάδων ψυχικής υγείας σχεδίασε η Μεσσήνια Δρ. Γεωργία Παυλοπούλου, το οποίο έχει υιοθετηθεί και εφαρμόζεται στο Εθνικό Σύστημα Υγειας της Αγγλίας για την πρόληψη της ιδρυματοποίησης αλλά και την αποτελεσματική διαχείριση της κατάθλιψης, του άγχους και του ψυχολογικού τραύματος που συχνά υποφέρουν αυτιστικά άτομα όλων των ηλικιών, καθώς και τα μέλη της οικογένειας τους.

Η Δρ Παυλοπούλου, είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (UCL), και επίτιμη συνεργάτης στο Ιδρυμα Anna Freud. Είναι ψυχοθεραπεύτρια, εγγεγραμμένη στο Βρετανικό Σύλλογο Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας και διευθύνει μια ερευνητική ομάδα με ειδίκευση στη μελέτη κοινωνικών σχέσεων και τη συσχέτιση τους με τη ψυχική υγεία νευροτυπικών και νευροδιαφορετικών ατόμων.

Οι επιστημονικές εργασίες της αλλά και οι συνεργασίες της με κλινικό προσωπικό σε διάφορες δομές υπογραμμίζουν την σημασία της αποδοχής της διαφορετικότητας και της ψυχοκοινωνικής στήριξης, ώστε όλα τα άτομα ανεξάρτητα από το επίπεδο λειτουργικότητας και νευρολογικών διαφορών να απολαμβάνουν μια ζωή με αξιοπρέπεια. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, συνέγραψε εκθέσεις που υιοθετηθήκαν από την Ερευνητική Μονάδα Πολιτικής Καινοτομίας και Αξιολόγησης της Αγγλίας. Σύντομα θα εκδώσει το πρώτο της βιβλίο για το πώς μπορούμε να βελτιώσουμε την ψυχική υγεία των νευροδιαφορετικών εφήβων, το οποίο έχει συγγράψει με 21 άτομα που είναι στο φάσμα του αυτισμού.