Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020 09:04

Χρυσομάλλης από Κυπαρισσία: Ενίσχυση σε ελαιοπαραγωγούς λόγω του κορονοϊού

Ενισχύσεις στους ελαιοπαραγωγούς για το λάδι προανήγγειλε ο βουλευτής της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης σε δηλώσεις του χθες από την Κυπαρισσία όπου παραβρέθηκε στον εορτασμό της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

Οι ενισχύσεις θα είναι στα πλαίσια των μέτρων που παίρνει η κυβέρνηση,  καθώς όπως είπε ο βουλευτής ήταν μια δύσκολη χρονιά λόγω κορονοϊού αλλά και καύσωνα.

Χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσομάλης ανέφερε: «Θα είναι μια δύσκολη χρονιά, η κυβέρνηση όμως είναι εδώ, ανακοινώνει μέτρα και ήδη ανακοίνωσε μέτρα που φτάνουν τα 6 δισ. και θα είναι εδώ να συνεχίσει να ενισχύει στο πλαίσιο του δυνατού. Σε αυτό το πλαίσιο θα ακολουθήσουν και άλλα ευχάριστα νέα που θα έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα για το νομό μας, τη Μεσσηνία, καθότι θα ανακοινωθούν ενισχύσεις για το λάδι μας, για τους ελαιοπαραγωγούς, καθότι ήταν μια δύσκολη χρονιά και λόγω κορονοϊού αλλά και λόγω του καύσωνα. Υπήρχαν προβλήματα, η κυβέρνηση τα άκουσε και είναι εδώ, και σύντομα θα ανακοινώσει ενίσχυση και λύση».

Επίσης πέρα από τις ευχές του για την ημέρα ευχήθηκε «καλή σχολική χρονιά. Σίγουρα είναι μια ιδιαίτερη χρονιά λόγω του κορονοϊού και υπάρχουν κάποια ιδιαίτερα μέτρα που πρέπει να τηρηθούν από τα παιδιά και τους καθηγητές».

Εξελίξεις όμως αναμένονται και για το δρόμο Καλό Νερό – Τσακώνα με βάση τις δηλώσεις των άλλων δύο βουλευτών, Γιάννη Λαμπρόπουλου και Περικλή Μαντά.

Χαρακτηριστικά ο κ. Λαμπρόπουλος είπε: «Παλεύουμε για το δρόμο, πιστεύω ακράδαντα ότι ο δρόμος Τσακώνα – Καλό Νερό θα γίνει. Δεν θα ησυχάσουμε ποτέ, δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα μας αν δεν ακούσουμε -και θα ακούσουμε πολύ σύντομα- τα καλά νέα».

Ο κ. Μαντάς μεταξύ άλλων ανέφερε: «Παραμένει βασική προτεραιότητα η ολοκλήρωση του δρόμου Τσακώνα – Καλό Νερό. Η κυβέρνηση το έχει προτείνει να ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης. Πρέπει επειγόντως να ολοκληρωθούν και χρηματοδοτηθούν τα δίκτυα του Φιλιατρινού φράγματος, πρέπει να τελειώσει το κομμάτι των απαλλοτριώσεων και να δημοπρατηθούν μέσα στο 2020. Σε συνεργασία με το δήμο πρέπει να επιλύσουμε το ζήτημα της έλλειψης νερού που είχε η περιοχή, δεν πρέπει να έρθει κι άλλη χρονιά που η Κυπαρισσία καθημερινά να έχει διακοπές νερού».

Στα οδικά έργα που αφορούν την περιοχή αναφέρθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων:

«Ο δρόμος Τσακώνα – Καλό Νερό είναι σε πρώτη προτεραιότητα και το επόμενο διάστημα θα έχουμε εργολαβία 4 εκ. ευρώ που θα υποστηρίξει και θ αναβαθμίσει την οδική ασφάλεια. Παρακολουθούμε στενά το έργο του υπουργείου, την ανακατασκευή του οδοστρώματος 11 χλμ. από τα σύνορα του νομού μέχρι το Καλό Νερό.

Θα συνεχιστούν τα έργα στο λιμάνι, προωθούνται οι επισκευές στο κομμάτι Κυπαρισσία – Φιλιατρά, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και δημοπρατείται το Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι με 29,5 εκ. ευρώ και σε αυτό περιλαμβάνονται και οι ηλεκτροφωτισμοί στους κόμβους του Γαργαλιάνοι – Ρωμανού. Υπάρχει και ένας κόμβος στου Ρωμανού που θα κατασκευαστεί από το υπουργείο. Προωθούμε για ένταξη στο ΕΣΠΑ και την παράκαμψη της Γιάλοβας. Με αυτό τον τρόπο ο δρόμος Καλό Νερό – Κυπαρισσία – Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι – Ρωμανού και εκείθεν με την παράκαμψη της Γιάλοβας που ακουμπάμε στο Ριζόμυλος – Πύλος, γίνεται η σύνδεση του δυτικού άξονα, ένα όνειρο που ήταν από παλιά ο περιφερειακός δακτύλιος. Επίσης θα υποστηριχθεί και ο δρόμος Γαργαλιάνοι – Χώρα με 1,3 εκ. Ευρώ».

Τέλος, ο περιφερειακός σύμβουλος Αγγελος Χρονάς στάθηκε στα ζητήματα υγείας. Πέρα από τις ευχές για τη νέα σχολική χρονιά, ανέφερε και την ανάγκη τήρησης των μέτρων προστασίας για την αποφυγή του κορονοϊού, υπογραμμίζοντας πως είναι για τα πιθανά κρούσματα.

Κ.Μπ.