Τετάρτη, 26 Απριλίου 2023 09:58

Ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού για αρδευτικό

Εδώ και τώρα απαντήσεις δημόσια από τον δήμαρχο Πύλου - Νέστορος, “γιατί εδώ και 8 χρόνια ακόμα να ολοκληρωθεί το αρδευτικό κάμπου Χανδρινού - κάμπου Στενωσιάς”, ζητεί ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και περιφέρειας, επισημαίνοντας “η υπομονή μας τελείωσε”.

Ρωτάει “γιατί ενώ πέρασαν δύο δημοτικές παρατάξεις του κ. Καφαντάρη και τώρα του κ. Καρβέλα, δύο κυβερνήσεις με αρκετούς υπουργούς, δεν μπορούσαν να κατασκευάσουν 5 χιλιόμετρα αρδευτικού υδραύλακα” και παρατηρεί πως “το μόνο που έκαναν με μεγάλη επιτυχία ήταν να καταστρέψουν τους χωμάτινους υδραύλακες που υπήρχαν εδώ και 150 χρόνια και να στείλουν το νερό στην θάλασσα και να κάνουν έναν κάμπο από ποτιστικό σε ξερικό”.
Ο σύλλογος αναφέρει ότι “επειδή κατ’ επανάληψη σας έχουμε οχλήσει και σας έχουμε επισημάνει πόσο πολύτιμο για την επιβίωση των οικογενειών μας είναι αυτό το έργο, σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία, εσείς αδιαφορώντας και χωρίς να δίνετε λύση, βυθίζετε τους αγρότες στην απόγνωση και την περιοχή μας στην παρακμή”.
Ο Α.Σ. Σύλλογος Χανδρινού δηλώνει πως “δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια” και σημειώνει: “Από την αρχή του προβλήματος ο σύλλογός μας με αρκετές παρεμβάσεις - κινητοποιήσεις σε δήμο, περιφέρεια, κυβέρνηση πιέζει για την ολοκλήρωση του έργου, παλεύοντας το έργο να γίνει σύγχρονο και λειτουργικό, βρίσκοντας, όμως πάρα πολλά εμπόδια. Σε έγγραφά μας στην περιφέρεια, υπουργείο, δήμο δεν έχουμε πάρει καμία απάντηση. Η μόνη απάντηση δόθηκε στην Βουλή στις 6/7/2021, από τον τότε υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Οικονόμου ήταν ότι το έργο θα ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι του 2021. Εχουν περάσει 2 χρόνια και δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα με τον δήμαρχο να μας υπόσχεται κάθε χρόνο την ολοκλήρωση του έργου. Κύριε δήμαρχε η υπομονή μας τελείωσε”.
Συνεχίζοντας, ο σύλλογος ρωτάει τον δήμαρχο: “Γιατί δεν ολοκληρώνεται αυτό το έργο εδώ και 8 χρόνια; Γιατί ενώ έχουν ξοδευτεί χιλιάδες ευρώ το έργο που έχει κατασκευαστεί δεν είναι λειτουργικό και έχει τόσες ατέλειες;”. Ζητεί “άμεσα την ολοκλήρωση του έργου και να διορθωθούν όλες οι κακοτεχνίες, ώστε να γίνει πιο λειτουργικό”.
Καταλήγοντας, αναφέρει πως “ό,τι καταφέραμε, το καταφέραμε με αγώνες. Δεν θα αφήσουμε να καταστραφεί ο κάμπος, θα μας βρίσκεται συνέχεια μπροστά σας”.