Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016 08:28

Στροφή από τα μπλόκα της Τριφυλίας σε άλλες μορφές διαμαρτυρίας

Γράφτηκε από τον
Στροφή από τα μπλόκα της Τριφυλίας σε άλλες μορφές διαμαρτυρίας

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου, αγροτών και άλλων επαγγελματικών ομάδων, πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση των αγροτών της Τριφυλίας που συμμετέχουν στο μπλόκο του Καλού Νερού, στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Γαργαλιάνων το βράδυ της Τετάρτης.

Με τους αγρότες, σχεδόν ένα μήνα μετά την έναρξη των κινητοποιήσεών τους που κατέβασαν τα τρακτέρ τους στους δρόμους, να προσανατολίζονται πλέον και σε άλλες μορφές κινητοποιήσεων και πίεσης, καθώς τα αποτελέσματα από τις μέχρι τώρα συναντήσεις εκπροσώπων αγροτικών μπλόκων με τον πρωθυπουργό δεν φαίνεται να τους ικανοποιούν.

Στην γενική τους συνέλευση, όπου το λόγο πήραν αρκετοί αγρότες, υπήρξαν πολλές απόψεις και προτάσεις, με τις περισσότερες να συγκλίνουν πως πρέπει να πάνε σε άλλες μορφές αγώνα, σε συντονισμό και με τα άλλα μπλόκα της Ελλάδας. Τονίστηκε ότι οι ίδιοι παραμένουν στις αρχικές τους θέσεις και ζητούν απόσυρση του ασφαλιστικού, του φορολογικού και των τεκμηρίων διαβίωσης, ρύθμιση των κόκκινων δανείων και μείωση κόστους παραγωγής.

Εγινε αναφορά στον αγώνα τους όλο αυτό το διάστημα και τονίστηκε ότι υπήρχε μαζικότητα και αποφασιστικότητα για όλα αυτά τα οποία παλεύουν, όπως και ότι ο αγώνας αυτός είναι πολύ μακρύς, καθώς όλοι πλέον έχουν συνειδητοποιήσει τι τους περιμένει με όλα αυτά τα μέτρα που θέλουν να περάσουν.

Οπως αποφασίστηκε στη γενική τους συνέλευση, έκλεισαν τον δρόμο στον κόμβο του Καλού Νερού από τις 10  το πρωί, δηλαδή λίγο πριν ξεκινήσει η συνάντηση του πρωθυπουργού με αγρότες από διάφορα μπλόκα όλης της Ελλάδας και για 2.30 ώρες, περίπου την ώρα σχεδόν που ολοκληρωνόταν αυτή η συνάντηση. 

Κ.Μπ.

 

 


NEWSLETTER