Σάββατο, 15 Ιουλίου 2017 10:29

Σπίνος Καλαμάτα: Ο καφές που ταξιδεύει διαδίδοντας την καταγωγή του! (βίντεο-φωτογραφίες)

 

Αρωμα, γεύση.... Καφές! Σχεδόν 100 χρόνια ιστορίας και ο καφές Σπίνος, που κέρδισε τους Καλαματιανούς, έχει πλέον βγει από τα σύνορα της Μεσσηνίας. Ταξιδεύει στην Ελλάδα και σε χώρες τριών ηπείρων, κάνοντας παντού γνωστό το όνομα «Καλαμάτα»!

Ο ελληνικός καφές  «Σπίνος Καλαμάτα», με σήμα τον ρόμβο, είναι ένα τοπικό καλαματιανό προϊόν, η παραγωγή του οποίου γίνεται με πολύ μεράκι και αγάπη, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη επιχειρηματιών και καταναλωτών. 

Ο Γιώργος Σπίνος, που έχει σήμερα στα χέρια του τα ηνία της οικογενειακής επιχείρησης, σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, αλλά μαγεύτηκε από τη διαδικασία και το άρωμα της παραγωγής του καφέ, δίπλα στον πατέρα του Φώτη. Μιλά με υπερηφάνεια για την πόλη και το προϊόν του, ενώ δεν παραλείπει να τονίσει με κάθε ευκαιρία πως ο κόσμος της Καλαμάτας στήριξε και ανέδειξε τον ελληνικό καφέ «Σπίνος», ως δικό του προϊόν. 

Και είναι χαρακτηριστικό μάλιστα το πάντρεμα του brand της εταιρείας με εκείνο της πόλης καταγωγής: «Σπίνος Καλαμάτα» ή «Κalamata Spinos»...  Ετσι, όσο μακριά και να φτάσει, όλοι θα μαθαίνουν από πού ξεκίνησε τόσο η παραγωγή του, που συνεχίζεται από  το 1926, όσο και το ταξίδι του μέχρι τα ράφια των αγορών του κόσμου.

Σήμερα, αυτό το ταξίδι που άρχισε από τη μεσσηνιακή γη, όπου ο καφές «Σπίνος» αγκαλιάστηκε πρωτίστως από τις τοπικές επιχειρήσεις, συνεχίζεται σε όλη την Πελοπόννησο. Παράλληλα, σταδιακά και με βήματα σταθερά βρίσκει φίλους και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Επίσης, εξάγεται στην Αμερική, τον Κανάδα, την Αυστραλία και φυσικά σε χώρες της Ευρώπης.

Σε αυτούς τους τόπους, οι ομογενείς κυρίως στηρίζουν τον ελληνικό καφέ της Καλαμάτας, συμβάλλοντας καθοριστικά στα βήματα ανάπτυξης που γίνονται στο εξαγωγικό περιβάλλον. Με στοχευμένες δράσεις από την επιχείρηση, γίνεται προσπάθεια να ξεπερνιούνται τα όποια εμπόδια, αφού το μπρίκι και ο ελληνικός καφές δεν αποτελούν μέρος της καθημερινότητας των ξένων, όπως συμβαίνει στα περισσότερα νοικοκυριά με ελληνική κουλτούρα και παράδοση.

Ωστόσο, η ποιότητα και η τιμή αποτελούν βασικά συγκριτικά πλεονεκτήματα στον προωθητικό σχεδιασμό της επιχείρησης, η οποία διαρκώς εξελίσσεται.

Τα εκλεκτά αρώματα που αναδύονται τόσο στη βιοτεχνική μονάδα στο Ασπρόχωμα, όσο και στο καφεκοπτείο στον πεζόδρομο της οδού Αντωνοπούλου στην Καλαμάτα, όπου κυριαρχεί ο φρεσκοκαβουρδισμένος και φρεσκοκομμένος καφές, αποδεικνύουν την επιμονή της επιχείρησης για ποιοτικό προϊόν, χωρίς εκπτώσεις σε κάθε σημείο της παραγωγικής διαδικασίας.

Αλλωστε, στη γραμμή παραγωγής, έχει δοθεί ιδιαίτερα μεγάλη σημασία κι έχει εγκατασταθεί σύγχρονος εξοπλισμός, για να επιτυγχάνεται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ως τόπος συνάντησης καθιερώθηκε το Καφεκοπτείο Σπίνος στο κέντρο της πόλης, στο οποίο εκτυλίσσονται πολλές καθημερινές ιστορίες στα τραπεζάκια, μεταξύ φίλων, γνωστών, ντόπιων κι επισκεπτών, που απολαμβάνουν ένα φλιτζάνι ελληνικού καφέ.

 

Η καλαματιανή επιχείρηση παραμένει σταθερή στη φιλοσοφία της αλλά εξελίσσεται, ακολουθώντας τον βηματισμό της αγοράς με νέα προϊόντα και στόχο να ακολουθήσουν και αυτά το ταξίδι του ελληνικού καφέ. Μεταξύ αυτών και ο «SpinoEspresso», η αρχή για τον οποίο έγινε το 2004 και προωθείται με το χαρακτηριστικό σλόγκαν «Το ελληνικό άρωμα στον ιταλικό καφέ», που υποδηλώνει την διαρκώς εξελισσόμενη πορεία της «Σπίνος», με σταθερές αρχές και αξίες.


Στοιχεία επικοινωνίας

Διεύθυνση: Αντωνοπούλου 8, Καλαμάτα, Τ.Κ. 24100

Τηλέφωνο: 2721 069962 και 2721 092482

Website: http://spinoscoffee.gr

 

e-mail: info@spinoscoffee.gr

 

Πώς να φτιάξετε στο σωστό espresso

 

Spinos @ Westia 2017