Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016 08:55

Ανοιχτά τις καλοκαιρινές Κυριακές θέλουν τα καταστήματα στο Πεταλίδι

Γράφτηκε από την
Ανοιχτά τις καλοκαιρινές Κυριακές θέλουν τα καταστήματα στο Πεταλίδι

Ανοιχτά θέλουν τα μαγαζιά τους οι επαγγελματίες του Πεταλιδίου τις δύο τελευταίες Κυριακές του Ιουλίου και όλες του Αυγούστου, γνωρίζοντας τα οφέλη για τον τουρισμό.

Αντίθετα ο Εμπορικός Σύλλογος Μεσσήνης επιμένει σε κλειστά μαγαζιά την Κυριακή και δεν δέχεται το προαιρετικό άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων της πόλης παραπάνω Κυριακές το χρόνο, από αυτές που ορίζει ο σχετικός νόμος.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με το νόμο η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων επιτρέπεται προαιρετικά τις εξής Κυριακές: Την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη των τακτικών και ενδιάμεσων εκπτώσεων. Τις δύο Κυριακές πριν από την ημέρα των Χριστουγέννων. Την Κυριακή των Βαΐων. Την τελευταία Κυριακή κάθε έτους. Ενώ για τη λειτουργία των καταστημάτων επιπλέον Κυριακές χρειάζεται απόφαση αντιπεριφερειάρχη. Η απόφαση αυτή αναθεωρείται κάθε χρόνο και γι' αυτό ζητείται από τους δήμους, σε συνεργασία με τους εμπορικούς συλλόγους της περιοχής αρμοδιότητάς τους, να υποβάλουν τις προτάσεις τους για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων. Ο Δήμος Μεσσήνης ζήτησε λοιπόν από τους εντεταλμένους δημοτικούς συμβούλους των Δημοτικών Ενοτήτων, αλλά και τους προέδρους των Εμπορικών και Επαγγελματικών Συλλόγων να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις.

Με έγγραφό του ο Εμπορικός Σύλλογος Μεσσήνης πρότεινε να μην ανοίγουν τα καταστήματα επιπλέον Κυριακές, πέραν αυτών που προβλέπει ο σχετικός νόμος. Η Τοπική Κοινότητα Πεταλιδίου από την άλλη πρότεινε να είναι ανοικτά τα καταστήματα τις δύο τελευταίες Κυριακές του Ιουλίου και όλες του Αυγούστου. Και τις δύο προτάσεις δέχτηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης και τις ενέκρινε ομόφωνα, ενώ κανένας άλλος σύλλογος ή περιοχή δεν απάντησε στο σχετικό αίτημα.

Ν.Κ.


NEWSLETTER