Παρασκευή, 06 Ιανουαρίου 2017 09:47

Αλλάζει χέρια το κτήριο Αλιφέρη στο κέντρο της Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Αλλάζει χέρια το κτήριο Αλιφέρη στο κέντρο της Καλαμάτας

Σημαντικό βήμα για την βελτίωση της αισθητικής του κέντρου της Καλαμάτας αποτελεί η χθεσινή πληροφορία ότι το κτήριο Αλιφέρη περνάει από το ΤΑΙΠΕΔ στα χέρια Μεσσήνιου επιχειρηματία της Θεσσαλονίκης.

Το όνομά του δεν έγινε γνωστό, αλλά μόνο το ποσόν αγοράς που είναι 1.150.000 ευρώ, ενώ αναμένεται να γίνει σύντομα το τελικό συμβόλαιο.

Σκοπός του σύμφωνα με την ίδια πληροφορία είναι η αξιοποίησή του σε συνεργασία με κάποια μεγάλη εμπορική φίρμα. Ο ίδιος έχει και στην Καλαμάτα επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα των κατασκευών.

Ο τελευταίος διαγωνισμός για την πώληση του ακινήτου είχε οριστεί από το ΤΑΙΠΕΔ για τις 13 Δεκεμβρίου του 2016 από 10 π.μ. έως 4 μ.μ. με τιμή εκκίνησης τα 850.000 ευρώ.

Ως γνωστόν το ακίνητο βρίσκεται στην Αριστομένους 11-13 και Κολοκοτρώνη, στο κέντρο της Καλαμάτας και έχει εμβαδόν 528,95 τ.μ. με κτίσματα 776,89 τ.μ.

Πρόκειται για οικόπεδο που αποτελείται από τρεις κάθετες ιδιοκτησίες. Στη νότια ιδιοκτησία είναι κατασκευασμένο διώροφο διατηρητέο κτήριο το οποίο είναι λιθόκτιστο κεραμοσκεπές. Στη μεσαία ιδιοκτησία υφίσταται μονώροφο διατηρητέο κτήριο, λιθόκτιστο κεραμοσκεπές με πατάρι. Στη βόρεια ιδιοκτησία είναι κατασκευασμένο μονώροφο μη διατηρητέο κτήριο, λιθόκτιστο κεραμοσκεπές με πατάρι.

Το οικόπεδο είναι εντός σχεδίου και καταλαμβάνει το Ο.Τ. 352 που περικλείεται από τις οδούς Αριστομένους, Αναπλιώτη, Κολοκοτρώνη και Σφακτηρίας.

Στην Αριστομένους βρίσκονται σε τροχιά αξιοποίησης άλλα δύο διατηρητέα, το κτήριο Ανδρεάκου απέναντι από το παλαιό Δημαρχείο, το οποίο φέρεται ότι θα στεγάσει θυγατρική της ΖΑΡΑ, ενώ και το ξενοδοχείο "Αχίλλειον" προορίζεται από το Δήμο Καλαμάτας που είναι ιδιοκτησία του για επιχειρηματική συνεργασία.


NEWSLETTER