Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2011 21:14

Μανιάτικο ελαιόλαδο σε γερμανικά εστιατόρια της ξενοδοχειακής αλυσίδας "Sofitel"

Το ενδιαφέρον να εντάξει το μανιάτικο λάδι στα εστιατόρια των ξενοδοχείων "Sofitel" στη Γερμανία, εξέφρασε η διεθνής ξενοδοχειακή αλυσίδα στη διάρκεια εκδήλωσης που έγινε στις 23 Νοεμβρίου στο Μόναχο για το νέο θεσμικό επενδυτικό πλαίσιο στην Ελλάδα. Στην εκδήλωση συμμετείχε ως σπόνσορας η ελληνική εταιρεία "Natural Greek Condiments", με τα προϊόντα της "Symbol", το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από την Μάνη, και "Fleur de Sel", το φυσικό αλάτι από την Μάνη. Η υπεύθυνη πωλήσεων της εταιρείας, δρ. Ελεάνα Κασσιτερίδου, είπε στην "Ε" ότι ήδη το εξαιρετικό παρθένο μανιάτικο ελαιόλαδο μπορεί να το γευτεί κανείς στο εστιατόριο του ξενοδοχείου "Sofitel Athens Airport". Και οι Γερμανοί μίλησαν μαζί της για την επιθυμία τους να προωθήσουν το λάδι της Μάνης στα ξενοδοχεία της αλυσίδας στη Γερμανία. Είπε επίσης ότι όσοι παρευρέθηκαν στην ετήσια εκδήλωση προς τιμήν των οικονομικών συνεργατών των ελληνικών επιχειρήσεων, στο ξενοδοχείο "Sofitel Bayerpost München", έφυγαν με ένα "αποχαιρετιστήριο σακουλάκι" με μανιάτικο λάδι και αλάτι, ενώ στους καλεσμένους προσφέρθηκε στο μπουφέ που είχε στηθεί το... λαδομπούκι το οποίο απέσπασε μόνο θετικά σχόλια.
Τόνισε ακόμη ότι επρόκειτο για μια πολύ σημαντική εκδήλωση γιατί συμμετείχαν σε αυτή Γερμανοί επενδυτές που έχουν ή σκοπεύουν να επεκτείνουν τις δουλειές τους στην Ελλάδα. "Εμείς ως χορηγοί της σημαντικής αυτής εκδήλωσης, δώσαμε την ευκαιρία στους επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στη χώρα μας να γνωρίσουν ένα από τα καλύτερα λάδια μας", είπε. Και πρόσθεσε πως οι περισσότεροι από τους 170 προσκεκλημένους δοκίμασαν τις γευστικές προτάσεις των "finger food" από τον σεφ του ξενοδοχείου, όπως και την ποιότητα των προϊόντων της "Natural Greek Condiments", που ήταν το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, μεσσηνιακά φρουτόλαδα και θαλάσσιο αλάτι από την Μάνη.
Η διοργάνωση της εκδήλωσης έγινε από την Χριστίνα Στεφανίδου, προϊσταμένη σύμβουλο ΟΕΥ Β’ του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Μόναχο, τον Δημήτρη Παπούλη, σύμβουλο ΟΕΥ του προξενείου και το ξενοδοχείο "Sofitel Bayerpost München". Ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του "Invest in Greece" Α. Συγγρός ο οποίος ανέπτυξε τις δυνατότητες χρηματοδότησης γερμανικών επενδυτικών σχεδίων στην Ελλάδα, εκ μέρους του γερμανικού κρατικού χρηματοδοτικού εργαλείου "Kreditanstalt für Wiederaufbau".
Συμμετείχαν η Ελληνίδα πρέσβειρα Σοφία Γραμματά, ο διευθυντής του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου dr. Martin Knapp, ο Andreas Beitzen γενικός υπεύθυνος περιοχής Βαυαρίας και ανώτερα στελέχη γερμανικών τραπεζών, χρηματοοικονομικών συμβούλων και εταιρειών που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα.