Σάββατο, 21 Μαϊος 2022 09:07

Αεροδρόμιο Καλαμάτας: Υποδοχή στην πρώτη πτήση της Lufthansa

 

Την πρώτη πτήση της Lufthansa στον Αερολιμένα “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος” θα υποδεχθούν σήμερα Σάββατο στις 6.30 μ.μ. στελέχη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Το αεροπλάνο της πτήσης από Μόναχο θα περάσει κάτω κάτω από την καθιερωμένη σε ανάλογες περιπτώσεις αψίδα νερού που θα σχηματίσουν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας.

Αύριο Κυριακή στις 3.20 μ.μ. θα αφιχθεί στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας η πρώτη πτήση της Aegean από τις Βρυξέλλες ενώ την Τρίτη στις 9.40 το πρωί, θα αφιχθεί στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας η πρώτη πτήση προς την μεσσηνιακή πρωτεύουσα της εταιρείας Volotea, από την Βενετία.

 

H LUFTHANSA

Η Deutsche Lufthansa AG, είναι η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Γερμανίας και μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο. Τα κεντρικά γραφεία της LH βρίσκονται στην Κολονία, ενώ η κύρια βάση της είναι το Αεροδρόμιο Φρανκφούρτης.

Η εταιρεία δημιούργησε μια δεύτερη βάση στο Διεθνές Αεροδρόμιο Μονάχου και μετά την εξαγορά της Swiss, το Διεθνές Αεροδρόμιο Ζυρίχης θα γίνει η τρίτη βάση της LH.

Η Lufthansa είναι ιδρυτικό μέλος της αεροπορικής συμμαχίας Star Alliance. Ο Όμιλος Lufthansa διαθέτει στόλο περίπου 700 αεροσκαφών, με πάνω από 100.000 εργαζόμενους διεθνώς.

Ο όμιλος Lufthansa έχει αρκετές θυγατρικές. Οι πιο σημαντικές είναι:

Austrian AirlinesM Swiss International Air Lines, Brussels Airlines, Germanwings,

Lufthansa CityLine, Eurowings Air Dolomiti Lufthansa Cargo (η πρώτη εταιρεία μεταφοράς φορτίου στον κόσμο), Lufthansa Technik (ασχολείται με την συντήρηση των αεροσκαφών), Lufthansa Systems (μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παροχής υπηρεσιών πληροφορικής), LSG Sky Chefs, η μεγαλύτερη εταιρεία τροφοδοσίας στον κόσμο, με δραστηριότητες που αναλογούν στο ένα τρίτο των γευμάτων στον κόσμο) και Lufthansa Flight Training.