Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024 20:27

Διακοπές στην Πελοπόννησο μέσω Καλαμάτας προτείνει η «Independent»

  

Την Πελοπόννησο υμνεί σε πρόσφατο δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα «Independent» με τίτλο “Οι τέλειοι προορισμοί διακοπών στην Ελλάδα για κάθε τύπο ταξιδιώτη”.

«Η Ελλάδα φαίνεται πως είναι φτιαγμένη για διακοπές. Με τις αμέτρητες παραλίες της, την κουλτούρα της και τον εκθαμβωτικό καλοκαιρινό ήλιο, σπάνια απογοητεύει». Με αυτά τα διθυραμβικά λόγια η «Independent» απογειώνει την Ελλάδα σε δημοσίευμά της, συμπεριλαμβάνοντας ακόμα στο άρθρο της την Αθήνα, τη Σαντορίνη, την Κέρκυρα, την Kρήτη και την Κεφαλονιά.

Πελοπόννησος, για mainstream διακοπές

Όπως αναφέρει η συντάκτρια Lucy Thackray, η Πελοπόννησος μόλις πρόσφατα καταχωρήθηκε στους mainstream προορισμούς διακοπών. Αυτή η χερσόνησος σε σχήμα χεριού ακριβώς νοτιοδυτικά της Αθήνας, διαθέτει πευκόφυτα βουνά, αρχαία, μοναστήρια, απομακρυσμένα χωριά και υπέροχες αμμώδεις παραλίες, ειδικά κατά μήκος της κεντρικής χερσονήσου της Μάνης και του ακρωτηρίου Μαλέα. Παράλληλα, προτείνεται για μια επίσκεψη ο Μυστράς, η Μονεμβασιά, καθώς και το Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκηνών. Σύμφωνα με την ίδια, τον Μάιο και τον Σεπτέμβριο είναι μια καλή περίοδος για να την επισκεφθεί κανείς. Οσο για την φθηνότερη περίοδο για να φτάσει κάποιος στην Πελοπόννησο, η «Independent» προτείνει τις απευθείας πτήσεις προς το αεροδρόμιο της Καλαμάτας που πραγματοποιούνται από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο. «Πηγαίνετε τον Οκτώβριο για τις καλύτερες ευκαιρίες τόσο σε πτήσεις όσο και σε τιμές δωματίων» τονίζεται σχετικά. Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο της «Independent» στο travel.eleftheriaonline.gr.