Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016 09:14

70% νέα χάραξη στο Καλαμάτα - Ριζόμυλος προβλέπει η μελέτη του "Μορέα"

Γράφτηκε από την
70% νέα χάραξη στο Καλαμάτα - Ριζόμυλος προβλέπει η μελέτη του "Μορέα"

 

Ο δρόμος Καλαμάτα - Ριζόμυλος που θα προτείνει ο "Μορέας" θα είναι νέα χάραξη σε ποσοστό 70% και σε κάποια σημεία θα εφάπτεται με τον υφιστάμενο - ενώ θα κοστίσει τα μισά λεφτά γιατί θα είναι μικρότερες οι αποζημιώσεις για την απαλλοτρίωση ακινήτων.

Αυτό απάντησε ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης στον επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Δημήτρη Σαμπαζιώτη, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της παραλιακής χάραξης. Οπως είπε, η διαπλάτυνση του υφιστάμενου δρόμου δεν είναι αναπτυξιακό έργο, αντίθετα η παραλιακή χάραξη «είναι ένα έργο το οποίο εξυπηρετεί την ανάπτυξη για εμάς», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμπαζιώτης. Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστος Χριστόπουλος, διάβασε στο Σώμα την επιστολή του επικεφαλής της Δημοτικής Ενωσης Μεσσήνης Στάθη Αναστασόπουλου, που ζητούσε για μια ακόμη φορά από το δήμαρχο να έρθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα του δρόμου. Θυμίζουμε ότι η εν λόγω επιστολή δημοσιεύτηκε χθες στον τοπικό Τύπο, ενώ ο Στ. Αναστασόπουλος είχε δηλώσει ότι θα απουσιάζει από την προχθεσινή συνεδρίαση. 

Υπέρ της βελτίωσης του υφιστάμενου δρόμου τάχθηκε ο δημοτικός σύμβουλος της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Κώστας Αποστολόπουλος, καθώς -είπε- θα έρθει πιο βολικό το κόστος για τις απαλλοτριώσεις. 

Τελικά, οι παρατάξεις συμφώνησαν να πιέσει ο δήμαρχος έστω για μια προμελέτη από το "Μορέα" για την βελτίωση του υφιστάμενου δρόμου,  ή έστω να παρασταθεί ένας τεχνικός σύμβουλος όταν γίνει η συνεδρίαση, προκειμένου το Δημοτικό Συμβούλιο να έχει μια σαφή εικόνα και όχι γενικές πληροφορίες για την πρόταση της Κοινοπραξίας, αλλά και για τα κόστη των απαλλοτριώσεων. 

Ν.Κ.


NEWSLETTER