Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2023 20:15

Ανάδοχος για κατασκευή κλειστού προπονητηρίου στην Καλαμάτα

 

Ανάδοχο για το  έργο κατασκευής κλειστού προπονητηρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, προϋπολογισμού 1,3 εκ. ευρώ, την εργοληπτική εταιρεία “Vasartis” με έκπτωση 19,45% που ήταν προσωρινός μειοδότης, ανέδειξε χθες η Οικονομική Επιτροπή του δήμου.

Το έργο που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Φιλόδημος ΙΙ” (600.000 ευρώ) και δημοτικούς πόρους (700.000 ευρώ), έχει προθεσμία εκτέλεσης 365 ημέρες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο.

Ο φέρων οργανισμός του κτηρίου που θα στεγάσει το προπονητήριο θα είναι από δομικό χάλυβα και εξωτερικές επικαλύψεις από αναρτημένα πετάσματα (πάνελ). Η αίθουσα αθλοπαιδιών υπολογίζεται να έχει καθαρές διαστάσεις 36 Χ 25,80 μέτρα με ελεύθερο ύψος μεταβαλλόμενο από 7 έως 9 μέτρα. Θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί διάφορα αθλήματα όπως μπάσκετ, βόλεϊ, ενόργανη γυμναστική και ρυθμική, καθώς και άλλα αθλήματα σάλας, όπως η πυγμαχία, τάε κβο ντο κ.ά. Η αίθουσα θα διαθέτει κερκίδες χωρητικότητας 150 θέσεων. Επίσης, το προπονητήριο θα διαθέτει βοηθητικούς χώρους, δύο αποδυτήρια, χώρους υγιεινής, ντουσιέρες και νιπτήρες. Ο σχεδιασμός των νέων εγκαταστάσεων έχει προβλέψει να μπορούν να προπονούνται ταυτόχρονα δύο ομάδες.