Σάββατο, 13 Μαϊος 2023 08:40

Υπογειοποίηση δικτύου από ΔΕΔΔΗΕ στην Καλαμάτα

 

Εκτεταμένες σημαντικές παρεμβάσεις υπογειοποίησης υλοποιούνται αυτή την περίοδο από τον ΔΕΔΔΗΕ στην Καλαμάτα.

Συγκεκριμένα, σε εξέλιξη βρίσκονται δύο μεγάλα έργα υπογειοποίησης των εναερίων δικτύων. Το πρώτο αφορά στην παραλιακή ζώνη μεταξύ των οδών Ακρίτα - Ναυαρίνου - Τσαμαδού και Κρήτης και περιλαμβάνει την κατασκευή νέου υποσταθμού σε χώρο που διέθεσε το ξενοδοχείο “Grand Hotel”, την αντικατάσταση των παλιών καλωδίων μέσης τάσης (τύπου Nahekba) με νέα καλώδια (τύπου X-LPE), την ενίσχυση του δικτύου χαμηλής τάσης λόγω αύξησης φορτίων και την ηλεκτροδότηση του “Grand Hotel”. Το έργο είναι προϋπολογιστικού κόστους 150.000 ευρώ και θα ολοκληρωθεί περίπου σε ένα μήνα.

Ο διευθυντής του ΔΕΔΔΗΕ Περιοχής Καλαμάτας Γιώργος Καράμπελας, ενημέρωσε τον Δήμο

Καλαμάτας για την εξασφάλιση του ηλεκτροφωτισμού της παραλιακής ζώνης, αφού στην παραπάνω περιοχή θα αποξηλωθούν τα εναέρια δίκτυα χαμηλής τάσης.

Το δεύτερο έργο που εκτελείται ταυτόχρονα από συνεργεία της αναδόχου ΣΧΣ Α.Τ.Ε.Ε., αφορά την κατασκευή νέου υποσταθμού σε χώρο που παραχώρησε ο δήμος για την αύξηση ισχύος στο κλειστό γυμναστήριο της Τέντας και την ηλεκτροδότηση μελλοντικά ταχυφορτιστών. Πέραν της ηλεκτροδότησης της παροχής μέσης τάσης του δήμου, προβλέπεται και η αποξήλωση του εναέριου υποσταθμού και των εναερίων δικτύων μέσης και χαμηλής τάσης ανατολικά του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Το έργο είναι προϋπολογιστικού κόστους 156.000 ευρώ και γίνεται σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμάτας που κατέβαλλε ως συμμετοχή το ποσό των 82.000 ευρώ. Η ολοκλήρωση του έργου αυτού προβλέπεται έως το τέλος Ιουνίου.

Σύμφωνα με τον Γ. Καράμπελα, οι υπογειοποιήσεις των δικτύων θα συνεχιστούν και μάλιστα θα ενταθούν οι ρυθμοί εκτός από την Καλαμάτα, στη Μεσσήνη, στην Κυπαρισσία και στη Μεθώνη.