Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2023 08:45

Προσωρινός ανάδοχος για ενεργειακή αναβάθμιση κολυμβητηρίου

 

Προχωρούν οι διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου ενεργειακής αναβάθμισης του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Καλαμάτας με την αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, προϋπολογισμού 904.993,53 ευρώ.

Χθες η Οικονομική Επιτροπή του δήμου, επιβεβαίωσε ότι τα δικαιολογητικά κατακύρωσης του προσωρινού μειοδότη (PdL Α.Ε. με έκπτωση 10,13%) είναι πλήρη, σύμφωνα με το σχετικό πρακτικό της επιτροπής διαγωνισμού.

Με το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης προβλέπεται να υλοποιηθούν: 1) Χρήση γεωθερμίας. Θα υλοποιηθεί η εκμετάλλευση συστήματος της υπεδαφικής ομαλής γεωθερμικής ενέργειας (χαμηλής ενθαλπίας), μέσω ανοικτών κάθετων γεωθερμικών εναλλακτών (χρήση γεωθερμίας), προκειμένου να εξοικονομηθεί ενέργεια από την κατανάλωση πετρελαίου του συμβατικού συστήματος, που σήμερα απαιτείται για τη θέρμανση της μεγάλης πισίνας, τη θέρμανση της μικρής πισίνας, τη θέρμανση των κλειστών χώρων (αποδυτήρια κλπ.) και τη παραγωγή Ζεστού Νερού Χρήσης (ΖΝΧ, όταν απαιτείται, σε συνεργασία με το σύστημα ηλιοθερμίας, μέσω αυτοματισμού). 2) Χρήση ηλιοθερμίας. Θα υλοποιηθεί η χρήση συστήματος ηλιοθερμίας, προκειμένου να εξοικονομηθεί ενέργεια από την κατανάλωση πετρελαίου που σήμερα απαιτείται για την παραγωγή ΖΝΧ. 3) Χρήση προβολέων τεχνολογίας Led. Θα υλοποιηθεί η εγκατάσταση προβολέων τεχνολογίας Led, προκειμένου να εξοικονομηθεί ηλεκτρική ενέργεια που σήμερα απαιτείται για τον ηλεκτροφωτισμό της μεγάλης πισίνας.

Το έργο που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης κατά 80%, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020”, έχει προθεσμία εκτέλεσης 5 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο.