Τρίτη, 11 Ιουλίου 2023 08:30

Την επόμενη εβδομάδα εικόνα για Καλαμάτα – Θεσσαλονίκη

 

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο νέος διαγωνισμός της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας (ΑΠΑ) για την αεροπορική σύνδεση Καλαμάτας – Θεσσαλονίκης, ως άγονης γραμμής.

Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας, μέχρι τώρα δεν υπάρχει εικόνα για τη γραμμή που ενδιαφέρει τη Μεσσηνία και τη νότια Πελοπόννησο. Ανοίγονται και αξιολογούνται οι προσφορές και την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να υπάρξει ενημέρωση για τις προσφορές που έχουν κατατεθεί και για την ανάδειξη προσωρινού αναδόχου.

Οπως μας επεσήμαναν, η γραμμή με τη Θεσσαλονίκη επαναπροκηρύχθηκε όπως ήταν παλιά, απευθείας από την Καλαμάτα και εξαιρέθηκαν τα Κύθηρα, καθώς κρίθηκε ότι η συμμετοχή τους ήταν υπεύθυνη για τη μη κατάθεση προσφορών και το άγονο του διαγωνισμού.

Να σημειώσουμε ότι την αφορμή για την αναζήτησή μας για την πορεία του νέου διαγωνισμού, μας έδωσαν ενοχλήσεις από αναγνώστες μας, που έψαξαν να κλείσουν εισιτήρια προς και από τη Θεσσαλονίκη και το σύστημα κλείνει μέχρι και το τέλος Αυγούστου, ημερομηνία μέχρι την οποία έχει δοθεί παράταση για την ισχύ της προηγούμενης σύμβασης για την αεροπορική σύνδεση Καλαμάτας - Θεσσαλονίκης.

Προφανώς, ο σχεδιασμός της Πολιτικής Αεροπορίας είναι μέχρι τότε να έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και να έχει ξεκινήσει η σύμβαση με τον νέο ανάδοχο.

Γ.Σ.