Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2023 08:12

Μέσα Δεκεμβρίου ξεκινά η ΟΧΕ Ταϋγέτου

 

Στα μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) Ταϋγέτου με «προίκα» 40 εκ. ευρώ μαζί με τη μόχλευση.

Αυτό ανακοίνωσε χθες από την Καλαμάτα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας προσθέτοντας ότι νωρίτερα θα συναντηθούν στο Τουριστικό Ταϋγέτου εκπρόσωποι των δημοτικών αρχών Καλαμάτας και Σπάρτης, της νυν περιφερειακής αρχής και ο νέος περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός.

Απαντώντας σε ερωτήσεις ο κ. Νίκας είπε ότι η παραθαλάσσια γέφυρα του Παμίσου θα συνδέει οδικώς τη Δυτική Παραλία Καλαμάτας με την Μπούκα της Μεσσήνης. Ο περιφερειάρχης δήλωσε πως η ανάπτυξη του Δήμου Μεσσήνης είναι άρρηκτα συνδεμένη με το παραθαλάσσιο μέτωπο και παρότρυνε το δήμαρχο Γιώργο Αθανασόπουλο να εστιάσει στην Μπούκα.

Ο κ. Νίκας είπε ότι σύντομα θα ξεκινήσουν εργασίες στο δρόμο  Μεσσήνη - Λάμπαινα ενώ για την παράκαμψη του Πεταλιδίου ο περιφερειάρχης είπε πως οι εργασίες κατασκευής της προσχωρούν με γρήγορο ρυθμό.

 Απαντώντας σε  ερώτηση για το τρένο ο κ. Νίκας είπε ότι το σιδηροδρομικό δίκτυο είναι αναγκαίο για την ανάπτυξη της Πελοποννήσου και επέρριψε ευθύνες στον ΟΣΕ για την καθυστέρηση έναρξης των εργασιών στην γραμμή Κόρινθος - Αργος - Ναύπλιο.

Θ.Λ.