Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2024 09:04

Συνεχίζεται η αναδιάταξη της πλατείας 23ης Μαρτίου

 

Συνεχίζεται το έργο αναδιάταξης - αναδιοργάνωσης της πλατείας 23ης Μαρτίου, στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας.

Δουλεύεται πλέον στην οδό Σταδίου, ενώ παραδόθηκε στην κυκλοφορία προσωρινά η έξοδος της οδού Αναγνωσταρά και η συνέχιση της κίνησης προς την οδό Υπαπαντής, στο νέο τμήμα με τους κυβόλιθους δίπλα από τον καινούργιο κυκλικό κόμβο.

Στο τμήμα αυτό συνεχίζονται οι εργασίες, ώστε να ολοκληρωθούν και με την τοποθέτηση της σήμανσης να παραδοθεί κανονικά στην κυκλοφορία όλος ο νότιος άξονας και ο νέος μικρότερος κυκλικός κόμβος της οδού 23ης Μαρτίου.

Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας, με την ολοκλήρωση των εργασιών αυτών θα ακολουθήσει η επέκταση του χώρου της πλατείας 23ης Μαρτίου προς τα νότια, - θα καλύπτει όλο το οδόστρωμα του δρόμου μέχρι και τον παλιό κυκλικό κόμβο που έχει ξηλωθεί -, ώστε η πλατεία να έχει διαμορφωθεί κατά τον φετινό εορτασμό της απελευθέρωσης της Καλαμάτας από τους Τούρκους.

Να υπενθυμίσουμε ότι στις 12 Δεκεμβρίου, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία, παράταση 6 μηνών, έως τις 12 Ιουνίου 2024, για να ολοκληρωθεί το έργο αναδιάταξης - αναδιοργάνωσης της πλατείας 23ης Μαρτίου.

Γ.Σ.