Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024 08:49

Παραμένει σε εκκρεμότητα η παράδοση της μαρίνας Καλαμάτας

 

Σε εκκρεμότητα εξακολουθεί να βρίσκεται, - παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαν δοθεί - η παράδοση της μαρίνας Καλαμάτας από την εταιρεία που τη διαχειρίζεται εδώ και χρόνια και η παραλαβή της από τον δήμο, ώστε αυτός να αναλάβει προσωρινά τη λειτουργία της και να προχωρήσει σε νέο διεθνή διαγωνισμό για την παραχώρηση της λειτουργίας της και της μεγαλύτερης ανάπτυξής της.

Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Τρίτης, από τις ερωτήσεις - παρεμβάσεις συμβούλων της μείζονος μειοψηφίας και τις απαντήσεις από την πλευρά της δημοτικής αρχής.

Ειδικότερα, ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Βασίλης Κανάκης είπε ότι “δεν έχουμε κάποιο νέο το τελευταίο διάστημα για τη μαρίνα. Οι ιδιοκτήτες σκαφών έχουν μεγάλα προβλήματα, διότι καλούνται να πληρώσουν για έναν χρόνο, ένα συμβόλαιο που κατά κάποιον τρόπο είναι έωλο με όλες αυτές τις διαδικασίες και διαμαρτύρονται”.

Ο σύμβουλος της μείζονος μείζονος μειοψηφίας Σπύρος Χανδρινός ενημέρωσε πως “η εταιρεία μας έχει πει ότι δεν υπάρχει κάτι καινούργιο για τα πρωτόκολλα παράδοσης” και πρόσθεσε: “Η μαρίνα διολισθαίνει με κόστος για την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη της πόλης. Εχει μεγάλο θέμα εκεί ο τουρισμός, η εστίαση. Δεν θα υπογραφεί αύριο η παραχώρηση. Η “Αειφόρος Πόλη (ο αναπτυξιακός οργανισμός του δήμου) δεν μπορεί να κάνει τα τεύχη δημοπράτησης, δεν έχει ISO, δεν έχει τη δομή για να αξιοποιήσει τη μαρίνα. Είμαστε στο μηδέν, εκεί που είμαστε τον Νοέμβριο. Θα μπορούσαμε να βάλουμε τη μαρίνα στο ΕΣΠΑ, όπως έγινε στο Ναύπλιο και να την αξιοποιήσουμε και να γίνει ένα πρότυπο σημείο προσέλκυση τουριστών κι επαγγελματιών”.

Η αρμόδια αντιδήμαρχος Πιπίνα Κουμάντου απάντησε ότι “οριστικοποιήσαμε το κείμενο του πρωτοκόλλου παράδοσης - παραλαβής για τη μαρίνα. Το έχουμε δώσει στον δικηγόρο του άλλου μέρους για να το κρίνει, να συμφωνήσει και να υπογράψουμε. Πιστεύω ότι είναι ζήτημα λίγων ημερών, ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στις επόμενες διαδικασίες”.

Γ.Σ.