Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024 08:29

Τον Ιούνιο ξεκινά το Καλαμάτα - Μεθώνη

 

Από τη νέα γέφυρα στον Πάμισο και το κομμάτι νότια της σιδηροδρομικής γραμμής στην ευθεία  Ασπρόχωμα - Μεσσήνη, γύρω στον Ιούνιο, πρόκειται να ξεκινήσει η κατασκευή του οδικού άξονα Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη, στο πρώτο σημαντικό τμήμα του.

Χθες σύμφωνα με ενημέρωση από τον Δήμο Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκε επιτόπια συνάντηση εργασίας στην περιοχή νοτιοδυτικά του αεροδρομίου, - απ’ όπου και θα εκκινήσουν οι εργασίες του οδικού έργου-, παρουσία του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου.

Αντικείμενο της συνάντησης, παρουσία αρμοδίων τεχνικών παραγόντων, ήταν η αντιμετώπιση θεμάτων και ο σωστός σχεδιασμός όσον αφορά τα δίκτυα Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (κυρίως τη μετακίνηση στύλων του ΔΕΔΔΗΕ), καθώς και η δρομολόγηση πρόδρομων εργασιών που συνδέονται με την κατασκευή του κύριου έργου.

Για το λόγο αυτό τον δήμαρχο συνόδευαν οι αντιδήμαρχοι Βασίλης Κουτραφούρης και Ανδρέας Καραγιάννης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος και ο γενικός διευθυντής της  Μιχάλης Βασιλειάδης. Στη συνάντηση, επίσης, μετείχαν ο υπεύθυνος εργοταξιάρχης της αναδόχου κοινοπραξίας (ΑΚΤΩΡ - ΙΝΤΡΑΚΑΤ) πολιτικός μηχανικός Θανάσης Σπανός και ο διευθυντής του ΔΕΔΔΗΕ Καλαμάτας Γιώργος Καράμπελας.