Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2024 09:05

Ξεκίνησε η κατασκευή νέας δεξαμενής ύδρευσης - Εγκατάσταση εργολάβου στον Αη Γιάννη Καρβούνη

 

Ξεκίνησαν χθες οι εργασίες για την κατασκευή νέας δεξαμενής υδροδότησης στον Αη Γιάννη Καρβούνη στην Καλαμάτα, στην περιοχή του Πεδίου Βολής.

Πρόκειται για την υλοποίηση ενός σημαντικού έργου υποδομής που αφορά νέα δεξαμενή υδροδότησης 8.300 κυβικών μέτρων, με προϋπολογισμό 6.150.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” και φορέα υλοποίησης τη ΔΕΥΑΚ.

Το σημείο όπου εκτελούνται οι πρόδρομες εργασίες, επισκέφθηκε ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος και έλαβε επιτόπια ενημέρωση για τα χρονοδιαγράμματα των εργασιών, παρουσία του προέδρου της ΔΕΥΑΚ Δημήτρη Μαστραγγελόπουλου, του γενικού διευθυντή της επιχείρησης Μιχάλη Βασιλειάδη, του διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών της Βασίλη Διαμαντόπουλου κι εκπροσώπων της αναδόχου εταιρείας.

Ο δήμαρχος επεσήμανε ότι το μεγάλο έργο της νέας δεξαμενής, σε συνδυασμό με τον νέο αγωγό μεταφοράς νερού Φ800 από τις πηγές του Πηδήματος, αλλά και την αντικατάσταση χιλιομέτρων του δικτύου αγωγών ύδρευσης στον αστικό ιστό, ενισχύει την ανθεκτικότητα και τις υποδομές ύδρευσης της Καλαμάτας για τις επόμενες δεκαετίες.

 

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ

Η σύμβαση υλοποίησης του έργου -μεταξύ άλλων- περιλαμβάνει: Την κατασκευή της δεξαμενής στον Αγιάννη Καρβούνη. Την εγκατάσταση αγωγού προσαγωγής νερού στη δεξαμενή. Την εγκατάσταση κεντρικού αγωγού εξαγωγής από τη δεξαμενή και την τροφοδότηση της δεξαμενής στις Τούρλες με παρεμβολή νέου αντλιοστασίου. Την κατασκευή νέου αντλιοστασίου τροφοδότησης της δεξαμενής στις Τούρλες. Την εγκατάσταση σωληνώσεων σύνδεσης του κεντρικού αγωγού εξαγωγής της δεξαμενής με τους κεντρικούς αγωγούς μεταφοράς του δικτύου της χαμηλής ζώνης της Καλαμάτας. Την τοποθέτηση συσκευών στις σωληνώσεις του δικτύου, οι οποίες είναι απαραίτητες για τον έλεγχο και την ασφαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του.