Σάββατο, 06 Απριλίου 2024 08:49

Αρχή απαλλοτριώσεων για το δρόμο Μεσσήνη - Λάμπαινα

 

Έχει κατατεθεί στο Εφετείο Καλαμάτας ο φάκελος για τον καθορισμό τιμής μονάδας για τις απαλλοτριώσεις στο δρόμο Μεσσήνη - Λάμπαινα, δήλωσε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος.

Ο αντιπεριφερειάρχης εκτίμησε ότι σύντομα θα υπάρξει κινητικότητα στο τμήμα Εύα-Λάμπαινα.

Αναλυτικά ο κ. Αναστασόπουλος είπε «Ήθελα να σας ενημερώσω σε σχέση με τον κεντρικό δρόμο του νομού, την έβδομη επαρχιακή οδό που ξεκινάει από τη Μεσσήνη και φτάνει μέχρι τον Επικούριο Απόλλωνα. Ότι έχουμε σε διάφορα σημεία παρέμβαση. Οπως ήδη γνωρίζονται το πρώτο κομμάτι το Μεσσήνη-Λάμπαινα που είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 6 εκ. ευρώ  1,9 εκ. ευρώ για τη μετατόπιση του δικτύου ύδρευσης που είναι σε εξέλιξη. Βρισκόμαστε βέβαια στο ξεκίνημα της των απαλλοτριώσεων. Υπήρξαν κάποιες καθυστερήσεις που σχετίζονται και με τον τρόπο που η νομική υπηρεσία έχει προσεγγίσει τα ζητήματα και σχετίζονται και με τις αντιδράσεις του κόσμου. Σε κάθε περίπτωση όμως έχει ήδη κατατεθεί στο Εφετείο Καλαμάτας φάκελος για τον καθορισμό της τιμής, μονάδος για τις απαλλοτριώσεις που είναι απαραίτητες. Είχε ακολουθηθεί μια διαδικασία της επίταξης. Θεωρούμε ότι και αυτό το μέτρο ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των παρόδιων ιδιοκτητών, διότι θα υπάρξει απόφαση δικαστηρίου, επί της οποίας μάλιστα οι παρόδιοι έχουν τη δυνατότητα να συμφωνήσουν και να έχουν πάντα το δικαίωμα της διεκδίκησης μεγαλύτερης αποζημίωσης. Άρα λοιπόν θα ήθελα να προτρέψω και εγώ τους συμπολίτες μας να συνεργαστούν με τις υπηρεσίες, διότι δεν δεν πρόκειται να χάσουν κάτι όταν ας πούμε. Αν χρειαστεί θα προσφύγουν σε δικαστήρια και θα ζητήσουν μεγαλύτερες αποζημιώσεις. Θεωρώ λοιπόν ότι στο επόμενο διάστημα θα έχουμε μια κινητικότητα στο συγκεκριμένο έργο, ξεκινώντας από το τμήμα Εύα-Λάμπαινα.

Παράλληλα, σε αυτό τον άξονα να συνεχίσω έχουμε πάρα πολλές παρεμβάσεις, ιδιαίτερα στην περιοχή του Ζευγολατιού- Διαβολιτσίου. Έχουμε μια εργολαβία 1 εκ. ευρώ. Έχει ξεκινήσει και εξελίσσεται. Θα έλεγα έτσι εντός χρονοδιαγράμματος και με ταχύτητα. Αυτή τη στιγμή διευθετούνται όμβρια ύδατα δίπλα από τον δρόμο στην αρχή του Ζευγολατιού, όπου εξασφαλίζεται έτσι μια διαπλάτυνση του δρόμου. Βεβαίως, εκτός από τη διαπλάτυνση σε επενδεδυμένες τάφρους, θα έχουμε και τη δυνατότητα  για ασφαλτοστρώσεις και για διαγράμμιση. Πέραν αυτών των παρεμβάσεων επί της έβδομης έχουν ολοκληρωθεί ασφαλτοστρώσεις κατά τμήματα από την Κάτω Μέλπεια μέχρι και μετά το Στάσιμο. Είναι σε μεγάλο μήκος, χρειάζεται ακόμη υποστήριξη αυτός ο δρόμος, ιδιαίτερα πλησιάζοντας και προς τον Επικούριο Απόλλωνα. Είναι στις προθέσεις μας, οπότε θα έχουμε μια αναβαθμισμένη έβδομη επαρχιακή οδό, η οποία είναι ένας σημαντικός άξονας οδικός».