Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2016 17:16

Το Ρωμανού - Γαργαλιάνοι τελειώνει το καλοκαίρι ενώ το Τζάνε - Καλαμάκι στο τέλος του έτους

Γράφτηκε από τον
Το Ρωμανού - Γαργαλιάνοι τελειώνει το καλοκαίρι ενώ το Τζάνε - Καλαμάκι στο τέλος του έτους

Το Ρωμανού - Γαργαλιάνοι αναμένεται να τελειώσει μέσα στο καλοκαίρι. Το Τζάνε - Καλαμάκι, στο δρόμο Ριζόμυλος - Κορώνη, έχει ελπίδες, πιθανότητες να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2016, αν υλοποιηθούν χωρίς καθυστέρηση οι απαλλοτριώσεις. Σε διαφορετική περίπτωση πάει για το 2017.

Τις εκτιμήσεις αυτές κάνει η αρμόδια υπηρεσία, η Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Και τα δύο σημαντικά για τη Μεσσηνία έργα που ξεκίνησαν από το ΕΣΠΑ, συνεχίζονται με χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ.

Ειδικότερα, για το Τζάνε - Καλαμάκι: Την 1η Φεβρουαρίου εκδικάζεται στο Μονομελές Εφετείο Καλαμάτας η προσωρινή τιμή μονάδας για τις απαλλοτριώσεις (αναβλήθηκε στις 5 Οκτωβρίου). Η πορεία του έργου θα εξαρτηθεί από το χρόνο έκδοσης της απόφασης. Αν δεν καθυστερήσει και με τη βούληση της Περιφέρειας να καταθέσει σύντομα τα χρήματα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, το έργο μπορεί να δουλεύεται με εντατικούς ρυθμούς μέσα στο καλοκαίρι. Με βάση το αισιόδοξο αυτό σενάριο, η Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας εκτιμά, ελπίζει ότι το έργο μπορεί να τελειώσει στο τέλος του 2016. Αλλιώς πάει για τον επόμενο χρόνο. Σύμφωνα με την ενημέρωση, η παράκαμψη Πεταλιδίου θα προχωρήσει με βάση τη μελέτη παραλλαγής της, έξω από τον αρχαιολογικό χώρο, με την υπόδειξη και τη σύμφωνη γνώμη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Μεσσηνίας.

Για το Ρωμανού - Γαργαλιάνοι: Πριν τις γιορτές κατατέθηκαν τα τελευταία χρήματα των απαλλοτριώσεων στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και όποιος έχει κάνει αναγνώριση ιδιοκτησίας πληρώνεται. Από κει και πέρα οι εργασίες είναι θέμα χειμώνα, εξαρτώνται από τον καιρό. Η ανάδοχος εταιρεία θα δουλεύει, όταν της το επιτρέπει ο καιρός. Εκτός απροόπτου το έργο που ξεκίνησε το 2005, θα τελειώσει μέσα στο καλοκαίρι του 2016, 10,5 χρόνια μετά.

Γ.Σ.


NEWSLETTER