Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2016 09:14

Ο Τσίπρας την κορδέλα της τοξωτής γέφυρας, που παραδίδεται την ερχόμενη εβδομάδα (βίντεο)

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες μας, πιθανότατα, πρόκειται να εγκαινιάσει την εντυπωσιακή τοξωτή γέφυρα στην Τσακώνα.

Η προοπτική αυτή συζητείται το τελευταίο διάστημα στα αρμόδια κυβερνητικά κλιμάκια, σε μια κίνηση να σταλεί μήνυμα από την κυβέρνηση πως το 2016 είναι έτος προώθησης και επιτάχυνσης των μεγάλων έργων της χώρας.

Στην προοπτική αυτή το Μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο Υποδομών ετοιμάζουν την παρουσία του πρωθυπουργού σε ένα έργο που ολοκληρώνεται και σε ένα άλλο που βρίσκεται σε εξέλιξη. Το έργο που ολοκληρώνεται και παραδίδεται, είναι η τοξωτή. Το άλλο, αρχικά είχε επιλεγεί να είναι κάποιο έργο στην Κρήτη. Με την επανεκκίνηση όμως του έργου του "Μορέα" φαίνεται πως αποτελεί ιδανική περίπτωση ο περιφερειακός αυτοκινητόδρομος της Καλαμάτας και είναι πολύ πιθανό μετά την παράδοση της τοξωτής γέφυρας ο κ. Τσίπρας να επισκεφθεί το εργοτάξιο του περιφερειακού της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.
Η ημερομηνία φέρεται πως δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί. Μια άλλη πληροφορία θέλει αυτό να γίνεται κατά τη γιορτή της Υπαπαντής, στις 2 Φεβρουαρίου, καθώς τότε θα βρίσκεται στην Καλαμάτα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Ομως, για την ώρα, αυτό δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί.

ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ

Την άλλη εβδομάδα αναμένεται να παραδοθεί στην κυκλοφορία η εντυπωσιακή τοξωτή γέφυρα στο Παραδείσια - Τσακώνα.
Αιτία της νέας μικρής καθυστέρησης είναι η τελευταία στρώση ασφάλτου, η αντιολισθηρή, η οποία απαιτεί θερμοκρασία από 10 βαθμούς Κελσίου και πάνω.
Αυτές τις ημέρες η θερμοκρασία στην περιοχή της Τσακώνας ήταν πολύ χαμηλή, έφθανε και -2 βαθμούς το πρωί, ενώ δύο ημέρες έπεσε και χιόνι. Με τις συνθήκες που επικρατούν, φτιάχτηκε το τσιμεντένιο διαχωριστικό ασφαλείας και έγιναν εργασίες διευθέτησης ομβρίων. Χθες ολοκληρώθηκε ο τοίχος αντιστήριξης από την πλευρά του βουνού κι έπεσαν οι δύο πρώτες στρώσεις ασφάλτου. Μετά την αντιολισθηρή, θα γίνει και η διαγράμμιση, προκειμένου να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί το έργο.
Χθες που οι εργασίες βρίσκονταν σε εξέλιξη, το έργο επισκέφθηκαν: α) Στελέχη - μηχανικοί της αρμόδιας διεύθυνσης του υπουργείου Υποδομών, με επικεφαλής τον τμηματάρχη Γιάννη Γέρουλα. Ενημερώθηκαν από το διευθυντή του έργου Νίκο Ντονά για την πορεία των εργασιών, για την ανάγκη παράτασης λίγων ημερών για να πέσει η αντιολισθηρή άσφαλτος, καθώς και για την προστασία - ασφάλεια της γέφυρας σε περίπτωση κατολίσθησης ή κατάπτωσης βράχων. β) Στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής του υπουργείου Ανάπτυξης και Οικονομίας, που είδαν από κοντά κι ενημερώθηκαν για τις εργασίες και διαπίστωσαν την υλοποίηση και την πρόοδό τους με χρήματα του ΕΣΠΑ.