Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016 09:01

Παράκαμψη Μεσσήνης και Βελίκας στη νέα μελέτη του Καλαμάτα - Ριζόμυλος

Κλιμάκιο του υπουργείου Υποδομών έρχεται μέσα στο επόμενο διάστημα προκειμένου να δουν τον υπάρχοντα δρόμο Καλαμάτας - Πύλου. Αυτό ανακοίνωσε στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης. Οπως ανέφερε, πρόκειται για τη μια από τις τρεις μελέτες που θα κάνει ο "Μορέας" για το υπουργείο. Η  μια λοιπόν μελέτη είναι του υφιστάμενου δρόμου Καλαμάτας - Πύλου - Μεθώνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της "Ε" η δημοτική αρχή σχετικά με τη βελτίωση του υφιστάμενου, θα προτείνει την παράκαμψη της Μεσσήνης νότια από το σταθμό του τρένου, στα όρια του σχεδίου πόλης, που θα καταλήγει στο Νεφρολογικό Κέντρο Μεσόγειος. Καθώς και την παράκαμψη της Βελίκας πριν από το χάνι του Λούτσου, που θα καταλήγει κοντά στον οικισμό Τζάνε, στο σημείο που θα συναντάει το δρόμο Ριζόμυλος - Πύλος. 

Οι μελετητές θα κατέβουν σύμφωνα με το δήμαρχο για να εξετάσουν την περιοχή - ενώ η δημοτική αρχή έχει ήδη έτοιμες τις προτάσεις της, τόσο για τον υφιστάμενο δρόμο, όσο και για την νέα χάραξη του Ριζόμυλος - Καλαμάτα. Ο Γ. Τσώνης τόνισε μάλιστα ότι η δημοτική αρχή θεωρεί ότι πρόκειται για μια μεγάλη αρτηρία και πως η ανάπτυξη της περιοχής περνά από αυτό το δρόμο. Γι' αυτό και «θα ζητήσουμε παράλληλα έργα, έχουμε προτάσεις», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «πρέπει να έχουμε λόγο ως Δήμος Μεσσήνης, και έχουμε έτοιμες σοβαρές προτάσεις, και στη μια και στην άλλη περίπτωση (σ.σ. και για τον υφιστάμενο δρόμο και για τη νέα χάραξη Ριζόμυλος - Καλαμάτα). Ενώ κατέληξε λέγοντας ότι υπάρχει ζήτημα με τους κάθετους άξονες και πως δεν μπορεί να αποκοπεί η Μεσσήνη από το παραλιακό μέτωπο, αλλά και η πρόσβαση των κατοίκων του Αριστομένη προς τη θάλασσα. Ο ίδιος σχετικά με τη θέση του για το δρόμο είπε πως ναι μεν είναι υπέρ της νέας χάραξης, αλλά ο υφιστάμενος δρόμος θα έπρεπε ήδη να έχει συντηρηθεί και αναβαθμιστεί.

Ν.Κ.