Σάββατο, 25 Ιουνίου 2016 09:52

Σε ένα μήνα η πρώτη σύνδεση στον Καρέλια: Απροετοίμαστη η Καλαμάτα για τον περιφερειακό

Γράφτηκε από τον
Σε ένα μήνα η πρώτη σύνδεση στον Καρέλια: Απροετοίμαστη η Καλαμάτα για τον περιφερειακό

Ο περιφερειακός αυτοκινητόδρομος αναμένεται να συνδεθεί με την οδό Αθηνών σε λίγο περισσότερο από ένα μήνα, αλλά η δημοτική αρχή Καλαμάτας παρακολουθεί αμέριμνη το έργο, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις του στο κυκλοφοριακό της πόλης.

Ειδικότερα, δεν έχει ληφθεί ακόμα κανένα μέτρο για την οδό Αθηνών που μετά από πολλά χρόνια αναμένεται πάλι να δεχτεί μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο, καθώς θα τη χρησιμοποιούν όσοι εισέρχονται κι όσοι εξέρχονται από την πόλη μέσω του περιφερειακού. Το κυκλοφοριακό στην Αθηνών θα επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο αν μετακομίσουν -σύμφωνα με τις εξαγγελίες του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα- εντός του καλοκαιριού οι δημοτικές υπηρεσίες στο κτήριο του παλιού νοσοκομείου. Και η βεβαρημένη αυτή κατάσταση θα γίνεται τραγική κάθε Πέμπτη, καθώς οι οδηγοί θα πρέπει να κάνουν... σλάλομ ανάμεσα στα σταθμευμένα αυτοκίνητα των καταναλωτών που πάνε για ψώνια στη λαϊκή της Αγίας Τριάδας.

Ομως, δεν είναι μόνο η οδός Αθηνών ανέτοιμη να συνδεθεί με τον περιφερειακό αυτοκινητόδρομο: Ολες οι πινακίδες μέσα στην πόλη της Καλαμάτας κατευθύνουν σήμερα όσους θέλουν να ταξιδέψουν για Αθήνα, προς Ασπρόχωμα και Θουρία, μέσω της Ηρώων Πολυτεχνείου (της μέχρι τώρα Νέας Εισόδου που σύντομα θα γίνει... παλιά). Θα πρέπει λοιπόν εντός των επομένων 30 ημερών να τοποθετηθούν νέες πινακίδες σε όλα τα σημεία όπου χρειάζεται - οι οποίες θα κατευθύνουν τους οδηγούς στην καινούργια είσοδο της πόλης, στον κόμβο του Καρέλια. 

 

ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΕΝΤΑΤΙΚΟ ΡΥΘΜΟ

Οσον αφορά τις εργασίες του περιφερειακού αυτοκινητόδρομου Καλαμάτας, αυτές προχωρούν με εντατικό ρυθμό, ιδιαίτερα στο πρώτο τμήμα του μέχρι τον κόμβο Καρέλια και τη σύνδεση με την οδό Αθηνών. Συνεργεία του "Μορέα" έκαναν την εβδομάδα που μας πέρασε ασφαλτοστρώσεις στο τμήμα μεταξύ "Praktiker" και ΤΕΙ, καθώς και κοντά στη γέφυρα του Καλαμίου, ενώ γίνονταν εργασίες οδοστρωσίας στο δρόμο σύνδεσης του κόμβου Καρέλια με την Αθηνών. Οσοι περνούν καθημερινά από εκεί, και ειδικά στη διασταύρωση προς Ακοβίτικα και Νέα Είσοδο, διαπιστώνουν την πρόοδο των εργασιών.

Γ.Σ.


NEWSLETTER