Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2016 09:38

Κόλπο Νίκα για να κερδίσει χρόνο με το σταθμό μεταφόρτωσης

Γράφτηκε από τον
Κόλπο Νίκα για να κερδίσει χρόνο με το σταθμό μεταφόρτωσης

 

Αναβλήθηκε η σημερινή συζήτηση στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλαμάτας για το σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων στο Νέδοντα, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τη μείζονα μειοψηφία και κατοίκους της περιοχής.

Μια ακόμα «ντρίπλα» του Νίκα για να κερδίσει χρόνο.

Το θέμα που προωθήθηκε για συζήτηση κι έγκριση αποσπασματικά, όσον αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων, αναβλήθηκε για την επόμενη εβδομάδα, ώστε, όπως ανακοινώθηκε από τη δημοτική αρχή, να υπάρξει συζήτηση για το σύνολο των υποδομών διαχείρισης των απορριμμάτων (σταθμοί μεταφόρτωσης, πράσινα σημεία κ.λπ.).

Με την ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή εμμένει στη δημιουργία σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων στην Περιοχή Προστασίας του Νέδοντα, δίπλα στην περιοχή Νatura.

Ως απάντηση στον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μανώλη Μάκαρη, στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι για τους σταθμούς μεταφόρτωσης έχει αγοραστεί εξοπλισμός μέσω ΕΣΠΑ, αξίας 800.000 ευρώ περίπου. Αναφέρεται ότι «ο χώρος στο Νέδοντα, για την εγκατάσταση του σταθμού έχει μισθωθεί από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας (ΤΕΘΑ), είναι κατηγορηματικά εκτός περιοχής Natura και εκτός ΓΠΣ ως στρατιωτικός χώρος». Τώρα πώς ένας στρατιωτικός χώρος είναι κατάλληλος για τη διαχείριση απορριμμάτων και υπεράνω του χωροταξικού σχεδιασμού και της προοπτικής μιας πόλης, παραμένει ανεξήγητο.

Επιχειρώντας, μάλιστα, να περάσει στην αντεπίθεση ο δήμαρχος Καλαμάτας, ανακοινώθηκε, επίσης, ότι ο συγκεκριμένος χώρος στο Νέδοντα και για τη συγκεκριμένη δράση έχει νοικιαστεί, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 14 Ιανουαρίου 2016. Στην απόφαση αναφέρεται ότι ο συγκεκριμένος χώρος θεωρείται «ως καταλληλότερος δεδομένου ότι βρίσκεται κοντά στην πόλη της Καλαμάτας, είναι σε άμεση γειτνίαση με το χώρο των συνεργείων του δήμου και επίσης έχει τη δυνατότητα αδειοδοτήσεων, αναγκαίες προϋποθέσεις που δεν υπάρχουν σε καμία άλλη έκταση, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο από 14/1/2016 έγγραφο του αντιδημάρχου κ. Βασιλόπουλου Αθανασίου, το οποίο καταχωρείται αναλυτικά στο ιστορικό της απόφασης αυτής».

Πάντως, το γεγονός ότι το ζήτημα των υποδομών για τη διαχείριση των απορριμμάτων θα συζητηθεί συνολικά και με ανοιχτά χαρτιά, με παρουσίαση του σχεδίου που έχει δρομολογηθεί, είναι ένα πρώτο θετικό βήμα.

Γ.Σ.

(Φωτογραφία: kalimera-arkadia.gr


NEWSLETTER