Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2018 10:22

Ενημέρωση για τροποποίηση σχεδίου στην Μπούκα ζητεί ο Αθανασόπουλος

 

Δεν είχε ενημερώσει η δημοτική αρχή Μεσσήνης τους ιδιοκτήτες στην Μπούκα για τις επιπτώσεις που συνεπάγεται η σημειακή τροποποίηση του σχεδίου πόλης στην περιοχή των 340 στρεμμάτων γύρω από το αλσύλλιο της Μπούκας, στον Αγιο Κωνσταντίνο, από β’ κατοικία σε χρήση τουρισμού - αναψυχής, την οποία είχε εγκρίνει κατά πλειοψηφία πέρυσι τον Σεπτέμβριο το Δημοτικό Συμβούλιο.

Αυτό υποστήριξε ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Γιώργος Αθανασόπουλος στην προχθεσινή συνεδρίαση του Σώματος, προσθέτοντας ότι αν και από πέρυσι είχε εγγράφως ζητήσει να του δοθεί από τη δημοτική αρχή πλήρης ενημέρωση σχετικά με την πορεία της τροποποίησης, μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει απάντηση. Απευθυνόμενος δε στην αντιδήμαρχο Γεωργία Παναγοπούλου αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά “αν ένας δημοτικός σύμβουλος έχει αυτή την αντιμετώπιση σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, τι θα πρέπει να περιμένει ένας απλός δημότης”.

Ας σημειωθεί ότι και πέρυσι, λίγες ημέρες μετά την απόφαση τροποποίησης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Στάθης Αναστασόπουλος σε συνέντευξή του είχε εκφράσει την εκτίμηση ότι η τροποποίηση “ενδεχομένως να μην προχωρήσει, επειδή η δημοτική αρχή, αν και όφειλε, δεν είχε προηγουμένως προβεί σε διαβούλευση αφ’ ενός με τους ιδιοκτήτες στη συγκεκριμένη περιοχή και αφ’ ετέρου με τους φορείς της πόλης”.

Ως “ερώτηση για τη δημιουργία εντυπώσεων” χαρακτήρισε, απαντώντας, η αντιδήμαρχος Γ. Παναγοπούλου την παρέμβαση του Γ. Αθανασόπουλου, προσθέτοντας ότι και η δημοτική αρχή τελεί εν αναμονή της έγκρισης από την αρμόδια υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, δεσμεύτηκε ωστόσο ότι θα επιληφθεί του αιτήματος του συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας, προκειμένου αυτός να λάβει απάντηση.

Β.Γ.Μ.