Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2018 10:39

Μεσσηνία: Προβλήματα στα δίκτυα ύδρευσης του τ. Δήμου Αίπειας

 

 

Σοβαρά προβλήματα με μεγάλη συχνότητα προκύπτουν στα δίκτυα ύδρευσης της ευρύτερης περιοχής του τ. Δήμου Αίπειας, το οποίο είναι παλαιωμένο και η αντικατάστασή του έχει ήδη δρομολογηθεί μέσω του προγράμματος “Φιλόδημος Ι”, με συνολικό προϋπολογισμό 2.307.000 ευρώ.

Αυτό γνωστοποίησε, μιλώντας στην “Ε”, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Μεσσήνης Ντίνος Μπουρίκας, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με καταγγελίες για διαρροές στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης στην Επισκοπή Χράνων, κατάσταση η οποία διαρκεί τουλάχιστον εδώ και τρεις μήνες, σύμφωνα με κατοίκους.

“Οπου και να κοιτάξουμε στο δίκτυο του τ. Δήμου Αίπειας υπάρχουν προβλήματα, γιατί είναι πολύ παλιό και δεν έχει αντικατασταθεί, όταν είχε δοθεί η ευκαιρία με τις πιστώσεις που είχαν διατεθεί κατά την εφαρμογή του προγράμματος “Καποδίστριας”. Εχουμε σε καθημερινή βάση ανθρώπους στην περιοχή για να επισκευάζουν βλάβες, αλλά λόγω της παλαιότητας των αγωγών, όταν τους επισκευάζεις κάπου θα εκδηλώσουν πρόβλημα μετά από λίγο σε άλλο σημείο” σημείωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η δημοτική αρχή έχει δρομολογήσει μεγάλα έργα ύδρευσης στην περιοχή του τ. Δήμου Αίπειας που προβλέπουν αντικατάσταση σημαντικού μέρους του παλαιού δικτύου, το οποίο είναι ακόμα με αγωγούς αμιάντου.

Οπως τόνισε, ειδικότερα, έργα της ΔΕΥΑ Μεσσήνης προϋπολογισμού 2.307.000 ευρώ εντάχθηκαν στο πρόγραμμα “Φιλόδημος Ι” του υπουργείου Εσωτερικών.

Ενα τμήμα του έργου αφορά την αντικατάσταση 12,7 χλμ. αγωγών του δικτύου ύδρευσης της Λογγάς και της Αδριανής και προβλέπει, συγκεκριμένα, την αντικατάσταση α) του δικτύου ύδρευσης στη Λογγά, σε μήκος 8.822 μ., β) του δικτύου ύδρευσης στην Αδριανή, σε μήκος 2.558 μ. και γ) του δικτύου ύδρευσης στον οικισμό Κλεισούρα Αδριανής, σε μήκος 1.388 μ.

Το δεύτερο τμήμα του έργου αφορά την κατασκευή αγωγών ύδρευσης μήκους 8.120 μ. και συγκεκριμένα την αντικατάσταση α) 1.658 μ. δικτύου ύδρευσης στη Νέα Κορώνη, β) 1.490 μ. δικτύου ύδρευσης στην Κορομηλιά, γ) 2.625 μ. δικτύου ύδρευσης στο Μαυρομάτι, δ) 2.347 μ. δικτύου ύδρευσης στην Καρποφόρα, καθώς και ε) 73 δικλίδων χειρισμού στη Μεσσήνη.

Β.Γ.Μ.