Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019 10:31

Παραχωρήθηκαν στο Δήμο Μεσσήνης 18 στρέμματα νότια του σταθμού (βίντεο)

 

Υπογράφηκε χθες Τρίτη στο Δημαρχείο Μεσσήνης η σύμβαση παραχώρησης από τη ΓΑΙΑΟΣΕ στο δήμο, με χρησιδάνειο για 99 χρόνια, έκτασης 18 στρεμμάτων νότια του σιδηροδρομικού σταθμού, όπου προγραμματίζεται η κατασκευή -μέσω ΣΔΙΤ- κολυμβητηρίου και κλειστού γυμναστηρίου πάλης σύμφωνα με πρόταση προϋπολογισμού 3.700.000 ευρώ που έχει υποβληθεί από το Δήμο Μεσσήνης στο υπουργείο Ανάπτυξης και Οικονομίας.

Τη σύμβαση υπέγραψαν ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης και ο διευθύνων σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ Θανάσης Σχίζας, τον οποίον ο δήμαρχος ευχαρίστησε για την καθοριστική, όπως είπε, συμβολή του στην ευόδωση της υπόθεσης αυτής:

“Μετά από προσπάθειες δύο χρόνια υπογράφουμε την παραχώρηση, για τη δημιουργία ενός χώρου που θα αποτελέσει επίκεντρο της καθημερινής ζωής των δημοτών μας” σημείωσε ο Γ. Τσώνης, εκφράζοντας παράλληλα ευχαριστίες και στον σύμβουλο της δημοτικής πλειοψηφίας Τάσο Τσερπέ, πρώην υπάλληλο του ΟΣΕ, για τη δική του συμβολή στην επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου από τη δημοτική αρχή.

Με την αφορμή αυτή, ο δήμαρχος επανέλαβε ότι δεν έχει εγκαταλείψει το όραμά του για την επανασύνδεση, σιδηροδρομικά, της Καλαμάτας με τη Μεσσήνη, με παράλληλη επέκταση της γραμμής μέχρι την Μπούκα.

Σημειώνεται ότι η κατασκευή κολυμβητηρίου και κλειστού γυμναστηρίου πάλης δεν είναι τα μόνα έργα που ο Δήμος Μεσσήνης επιδιώκει να υλοποιήσει με ΣΔΙΤ, στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος του υπουργείου Ανάπτυξης και Οικονομίας.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων που η δημοτική αρχή έχει περιλάβει στην πρότασή της προς το εν λόγω υπουργείο, πέρυσι τον Αύγουστο, ανέρχεται σε 10.400.000 ευρώ. Ειδικότερα, στην πρόταση του δήμου περιλαμβάνονται η κατασκευή α) κτηρίου για το Επαγγελματικό Λύκειο Μεσσήνης, στον χώρο που στεγάζονται σήμερα τα λύκεια (προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ), όπως επίσης β) ενός μονοθέσιου νηπιαγωγείου στη Βαλύρα (προϋπολογισμού 250.000 ευρώ) και γ) ενός παιδικού σταθμού στο Πεταλίδι (550.000 ευρώ. Επίσης, η πρόταση περιλαμβάνει την κατασκευή α) κολυμβητηρίου και κλειστού γυμναστηρίου πάλης νότια του σιδηροδρομικού σταθμού (προϋπολογισμός 3.700.000 ευρώ), β) γηπέδου ποδοσφαίρου στον Αγιο Νικόλαο, στη θέση Λαζαρίνα (2.400.000 ευρώ), όπως και επίσης και την γ) αναβάθμιση του δημοτικού σταδίου και του κλειστού γυμναστηρίου Μεσσήνης (1.500.000 ευρώ).

Β.Γ.Μ.