Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2010 20:13

Σύσκεψη για την αποχέτευση Πεταλίδίου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 23 Νοεμβρίου συνάντηση μεταξύ του Αντινομάρχη προγραμματισμού και υποδομών και νεοεκλεγέντα Δημάρχου Μεσσήνης κ. Στάθη Αναστασόπουλου , του Δημάρχου Πεταλιδίου κ. Ηλία Κουτσοδημητρόπουλου και του νομαρχιακού συμβούλου και νεοεκλεγέντα δημοτικού συμβούλου κ. Γεώργιου Στραβόλαιμου παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων.
Θέμα συζήτησης ήταν η προώθηση των διαδικασιών για ένταξη χρηματοδότησης του έργου Αποχετευτικού Έργου της παραλιακής ζώνης και Βιολογικού Καθαρισμού Πεταλιδίου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλοντος ΕΠΕΡ-Α.
Ο Δήμαρχος Πεταλιδίου ενημέρωσε για το στάδιο μελετητικής ωριμότητας που βρίσκονται οι εν λόγω μελέτες και συζήτησε την ανάγκη υπογραφής Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Πεταλιδίου και της Νομαρχίας ή του Δήμου Πεταλιδίου και του Δήμου Μεσσήνης, δεδομένου ότι και οι δυο φορείς ήτοι και η Νομαρχία και ο Δήμος Μεσσήνης διαθέτουν διαχειριστική επάρκεια για την υλοποίηση έργων ΕΣΠΑ.
Ο αντινομάρχης συνεχάρη τον Δήμαρχο Πεταλιδίου κ. Ηλία Κουτσοδημητρόπουλο για την προετοιμασία που έχει κάνει για το εν λόγω έργο και πρότεινε κατά προτεραιότητα η Προγραμματική Σύμβαση να συναφθεί μεταξύ του Δήμου Πεταλιδίου και του Δήμου Μεσσήνης, σε περίπτωση όμως που αυτό δεν είναι  εφικτό να προωθήσει άμεσα το θέμα στην Νομαρχιακή Επιτροπή και εν συνεχεία στο Νομαρχιακό Συμβούλιο για την λήψη σχετικών αποφάσεων.

Από το Γραφείο Τύπου της Νομαρχίας