Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2021 08:30

Απίστευτο κι όμως αληθινό: Δήλωσαν αναρμόδιοι μετά από 1,5 χρόνο για αντιπλημμυρικό της Καλαμάτας! (βίντεο)

Μετά από 1,5 χρόνο(!) η Αποκεντρωμένη Διοίκηση απάντησε στο Δήμο Καλαμάτας ότι δεν είναι αυτή υπεύθυνη για την έγκριση της κυκλοφοριακής μελέτης, αλλά πρέπει να την εγκρίνει ο ίδιος, για το αντιπλημμυρικό έργο στον εθνικό δρόμο, από το Νοσοκομείο έως τη γέφυρα του αυτοκινητόδρομου στον Αντικάλαμο.

Αυτό αποκάλυψε χθες ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος, απαντώντας σε ερώτησή μας. Κι ενημέρωσε ότι ο δήμος ετοιμάζει την κυκλοφοριακή σύνδεση και θα την υποβάλει στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας, για να προχωρήσει το έργο.

“Είναι κρίσιμος οδηγός για μας το ότι δεν χρειάζεται να την υποβάλουμε στην Πάτρα κι έχουμε ευελιξία”, σχολίασε ο δήμαρχος. Ενημέρωσε, επίσης, ότι για το πρώτο αντιπλημμυρικό έργο, από τη Θουρία έως το Νοσοκομείο, θα συζητηθεί στο ερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο η αναγκαστική απαλλοτρίωση, ο καθορισμός της τιμής μονάδας, για να μπορέσει να τρέξει το έργο και να διεκδικηθεί χρηματοδότηση, καθώς θα γίνει νέα δημοπρασία για τη συνέχιση και την ολοκλήρωσή του.

Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με την αρχική τους προθεσμία, τα έργα αυτά θα έπρεπε να είχαν τελειώσει το Σεπτέμβριο του 2017 (το πρώτο από Θουρία) και το Δεκέμβριο του 2018.

Γ.Σ.