Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2022 15:32

Καλαμάτα: Ζώνη για τραπεζοκαθίσματα στην πλατεία Ταξιαρχών

Τον καθορισμό ζώνης ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων στο δυτικό τμήμα της πλατείας Ταξιαρχών, στο κέντρο της Καλαμάτας, ενέκρινε χθες ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη.

Σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών που έγινε αποδεκτή, “η θέση αυτή αφορά την παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στο δυτικό τμήμα της πλατείας. Η ζώνη που παραχωρείται αφορά χώρο της πλατείας Ταξιαρχών και την πλάτους ενός μέτρου ζώνη πεζόδρομου που μεσολαβεί μεταξύ οικοδομικής γραμμής και πλατείας. Προτείνεται στο δυτικό τμήμα της πλατείας Ταξιαρχών ο καθορισμός ζώνης ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων, όπου ο χώρος παραχώρησης θα είναι ανάλογος της πρόσοψης προς αυτήν του εκάστοτε καταστήματος. Η ζώνη αυτή ορίζεται από την οικοδομική γραμμή και έχει πλάτος 5 μέτρα στην επαφή της με το

Ο.Τ. 530 (ΒΔ άκρο της πλατείας) και πλάτος 3 μέτρα στην επαφή της με το Ο.Τ. 530α (ΝΔ άκρο της πλατείας)”.

Η υπηρεσία παρατηρεί ότι “η προς παραχώρηση ζώνη δεν επιβαρύνει τον κοινόχρηστο χαρακτήρα της πλατείας, απεναντίας εκτιμούμε ότι στοχεύει στη γενικότερη αναβάθμισή της. Η προοπτική δραστηριοποίησης καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, κύρια στο βορειοδυτικό άκρο της, όπου προτείνεται και το ευρύτερο πλάτος ζώνης, θα αποτελέσει αφετηρία για βελτίωση της επισκεψιμότητας πέρα των ωρών που λειτουργεί το παρακείμενο σχολείο και ο ιερός ναός. Γενικά επιδιώκεται η ζώνη αυτή να αποτελέσει έναν διαφορετικό χώρο στάσης και αναψυχής στο κέντρο της πόλης”.