Κυριακή, 10 Απριλίου 2022 11:15

Ζητούν επανασύνδεση γεώτρησης στα Φιλιατρά

Την παρέμβαση της Περιφέρειας στη ΔΕΗ για την επανασύνδεση του ρεύματος της γεώτρησης που βρίσκεται στην περιοχή Ανάληψης Φιλιατρών ζητά η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή Κρατικών Γεωτρήσεων Φιλιατρών – Εξοχικού.

Αυτή είναι μια από τις 13 γεωτρήσεις που διαχειρίζεται η Επιτροπή και ζητούν την επανασύνδεσή της χωρίς την προκαταβολή που ζητά η ΔΕΗ, λόγω μη δυνατότητας εισπράξεων. Αίτημά τους είναι η ρύθμιση με πολλές δόσεις και η ανοχή τους χειμερινούς μήνες που δεν υπάρχουν εισπράξεις.

Στο σχετικό αίτημα, του προέδρου της Αριστοτέλη Κανναβού, που απευθύνεται προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, τους αρμόδιους αντιπεριφερειάρχες, το Περιφερειακό Συμβούλιο και τη ΔΑΟΚ Τριφυλίας, αναφέρεται:
«Το χρέος που παραλάβαμε από το έτος 2015 ανερχόταν σε 85.000 ευρώ περίπου προς τη ΔΕΗ, το οποίο και μειώσαμε. Αλλά λόγω βλαβών στις γεωτρήσεις, 6 από τις 13, δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε.

Έχουμε καταφέρει να εισπράξουμε όλα σχεδόν τα χρήματα από τη χρήση του 2021 όπως και τα προηγούμενα χρόνια. Δεν φτάνουν να καλύψουμε τα παλιά έξοδα και αυτά που χρονίζουν από προηγούμενες δεκαετίες.
Δεχθήκαμε το διορισμό από την Περιφέρεια με στόχο την ομαλή λειτουργία του Οργανισμού. Δυστυχώς μόνο όταν ορίστηκε εποπτεύουσα αρχή η ΔΑΟΚ Τριφυλίας άρχισε η Περιφέρεια να γνωρίζει την ύπαρξή μας και τα προβλήματά μας.

Η χρηματοδότηση για την επισκευή των τριών (3) γεωτρήσεων ήταν η πρώτη ενέργεια της Περιφέρειας. Πρέπει όμως να πιεστεί ο εργολάβος να τελειώσει το έργο πριν αρχίσει η έντονη ζήτηση νερού. Εκτός αυτού καμία άλλη βοήθεια δεν μας δόθηκε (όχι αναγκαία χρηματική) αλλά πολιτική παρέμβαση στη ΔΕΗ για τα παραπάνω αιτήματά μας. Σας θυμίζουμε ότι έχει συζητηθεί το θέμα στο ΠΣ της Περιφέρειας. Ο πρωτογενής τομέας δεν προκόβει με λόγια, θέλει ρεύμα, για να έχει νερό πρωτίστως να ποτίσει.

Σας ενημερώνουμε ότι αν εντός 15 ημερών από την παραλαβή του παρόντος εγγράφου δεν υπάρξει λύση, θα αναγκαστούμε με λύπη να παραιτηθούμε από τη διοίκηση, γιατί δεν υπάρχει λόγος ύπαρξής μας.
Ας αναλάβουν άλλοι ίσως ικανότεροι από εμάς».

Κ.Μπ.