Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2022 07:54

Δυσοσμία στο αντλιοστάσιο του ΓΟΕΒ στον Μπουρνιά

 

Δυσοσμία έντονη, ανυπόφορη για κάποιες ώρες, που υπήρχε τις προηγούμενες μέρες στο αντλιοστάσιο του ΓΟΕΒ στον Μπουρνιά, προκάλεσε αντιδράσεις και διαμαρτυρίες από παραγωγούς κι επιχειρηματίες της περιοχής.

Και οδήγησε σε αυτοψία και λήψη δειγμάτων από το Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος (ΚΕΠΠΕ) της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με διαμαρτυρίες που δεχθήκαμε, τα τελευταία τριήμερα, Παρασκευή και Σαββατοκύριακα η κατάσταση στην περιοχή του αντλιοστασίου του ΓΟΕΒ και της εκβολής της αποστραγγιστικής τάφρου Μουτελάκη  είναι ανυπόφορη από τη δυσοσμία, δεν μπορεί να σταθεί άνθρωπος. Κάποιοι κάνουν λόγο για λύματα, επισημαίνουν πως η κατάσταση αυτή υπάρχει κάθε τέτοια περίοδο τα τελευταία χρόνια και μάλιστα τα Σαββατοκύριακα, γιατί δεν λειτουργούν οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Εντονη δυσοσμία υπήρχε και τη Δευτέρα, όπως μας ενημέρωσε χθες παραγωγός, σε επίσκεψή μας στην περιοχή, όπου η δυσοσμία ήταν πιο ελαφριά, κατά την εκτίμησή του.

Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, το ΚΕΠΠΕ (Διευθύνσεις Περιβάλλοντος και Υγείας) πραγματοποίησε αυτοψία στην περιοχή του αντλιοστασίου του ΓΟΕΒ, την περασμένη Παρασκευή, που η δυσοσμία ήταν έντονη και πήρε και δείγματα από τα νερά, που εστάλησαν σε πιστοποιημένο εργαστήριο της Αθήνας το οποίο συνεργάζεται με την Π.Ε. Οι απαντήσεις, το πιθανότερο, θα δοθούν μέσα στην εβδομάδα.

Πάντως, όπως μας επισημάνθηκε, τα πολλά καλάμια που υπάρχουν στα χαντάκια της περιοχής, δεν επέτρεψαν τον καλύτερο δυνατό έλεγχο.

Γ.Σ.